Üzlet

Egyesülhet az USA két nagy mobilszolgáltatója

Portfolio
Újraindultak a T-Mobile US és Sprint fúziójával kapcsolatos tárgyalások, a Reuters iparági forrásokból úgy értesült, hogy ismét az egyesülésről tárgyal a harmadik és a negyedik legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, miután tavaly novemberben eredmény nélkül zárultak a két cég közötti egyeztetések.
Ismét fúziós tárgyalásokba kezdett a Deutsche Telekom amerikai leányvállalata, a T-Mobile US és a Sprint, a Reuters értesülései szerint összeolvadhat az Egyesült Államok harmadik és negyedik legnagyobb mobilszolgáltatója.

Amennyiben a Sprint és a T-Mobile US között megszületik a megállapodás, a fúzió után az USA harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója jöhet létre, amely több mint 127 millió előfizetőjével érdemben felveheti majd az első helyen álló Verizonnal és a második helyzett AT&T-vel.

A két mobilszolgáltató közötti fúziós tárgyalások tavaly novemberben eredmény nélkül zárultak, ezután a Sprint részvényei több mint 20 százalékot veszítettek értékükből, miután a piaci szereplők a Sprint több mint 32 milliárd dolláros hosszú lejáratú adósságállománya és a társaság versenyképessége miatt aggódtak.

A Sprint és a T-Mobile részben azért döntött az egyesülési tárgyalások újrakezdése mellett, hogy megoszthassák a hálózatfejlesztéssel összefüggő beruházások terheit, a Reuters beszámolója azonban kiemeli, hogy a tárgyalások még a korai szakaszukban járnak.

Az ismételt fúziós tárgyalások hírére a Sprint árfolyama 17, a T-Mobile US-é 5,6 százalékot emelkedett a keddi kereskedésben, míg a Deutsche Telekom árfolyama 3,6 százalékos pluszban jár szerdán.

Egyesülhet az USA két nagy mobilszolgáltatója


Egyesülhet az USA két nagy mobilszolgáltatója


Egyesülhet az USA két nagy mobilszolgáltatója
(Reuters)
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Wall Street