Előfizetői tartalom

Változások jönnek a hazai Tescóknál - Kisebb üzletekben vásárolhatunk

Jól halad a reorganizáció a Tescónál, teljesülhetnek a középtávú célkitűzések - áll a brit kiskereskedelmi óriás ma közzétett éves jelentésében. A bevételek enyhe emelkedése mellett a társaság működési profitja kétszámjegyű ütemben nőtt az egyszeri tételek hatásait kiszűrve, és ismét elkezd osztalékot fizetni a cég. Az üzletek racionalizálása tovább folytatódik, az előzetes éves jelentésből kiderül, hogy a következő egy évben számottevően csökkenhet a hazai összesített üzletméret. Konkrét boltbezárásokat nem jelentett be mostanában a Tesco, így elképzelhető, hogy ez csak a hipermarketek méretének csökkentésére vonatkozó, már korábban meghirdetett stratégia eredménye.
Nem túl barátságos piaci környezetben próbál talpra állni a Tesco. A német diszkontláncok miatt erős a verseny a legfontosabb európai piacain és a kiskereskedelem hagyományosan alacsony profit marzsú iparág, mérsékelt bevételnövekedési potenciállal. A Tesco helyzetét az elmúlt években könyvelési botrányok nehezítették, az erős verseny közepette pedig volt olyan év is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái