Előfizetői tartalom

Munkaerőhiány: elítéltekkel próbálták feltölteni az üres pozíciókat

Portfolio
Nemcsak a munkaerőhiánnyal kell szembenéznie a magyar járműiparnak, de a növekvő bérek a további beruházók kedvét is elvehetik a terjeszkedéstől. Az ipari szereplők a Portfolio járműipari konferenciáján egyetértettek benne, hogy az önvezető és elektromos meghajtású technológiák fejlesztésével - például a zalaegerszegi tesztpályához hasonló beruházásokkal - növelhető Magyarország versenyképessége, ugyanakkor minden lehetőséget meg kell ragadni a szektor égető problémainak megoldásaira, mint a munkaerőhiány, akár elítéltek alkalmazásával is.

Országon belüli mobilitás hiánya specifikus problémája az országnak, pontosan az autóipari beszállítók területén láttuk azt, hogy előbb hoznak Ukrajnából dolgozót, mint az ország másik feléből- mondta Mármarosi András, vezető menedzser a PwC Magyarországtól a konferencia délutáni panelbeszélgetésén. A munkaerőhiány problémájára mérnöki programok, duális képzés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái