Előfizetői tartalom

Felforgathatja a benzinpiacot az Audi által tesztelt új bioüzemanyag

Portfolio
Az Audi és egy francia biotech vállalat egyesítik erőiket annak érdekében, hogy megoldják a bioüzemanyagok széles körű elterjedését akadályozó két legnagyobb problémát. A német luxusautógyártó áprilisban kezdte el tesztelni a 34 százalékban a cukorrépa feldolgozásának melléktermékeiből származó, új módszerrel előállított biokomponenssel kevert benzin használatát A4-es szedánjában. A keverék nagy előnye például a bioetanollal szemben, hogy bármelyik autóban használható, a motor mindenfajta átalakítása nélkül.

Míg az utóbbi években egyértelműen az elektromos és hibrid hajtás került előtérbe a bioüzemanyagokkal szemben mint a fosszilis üzemanyagok legfontosabb alternatívái, a technológia fejlesztésébe korábban sokat fektető vállalatok továbbra sem mondtak le róla. A bioüzemanyagokkal kapcsolatos legfontosabb megoldandó feladat az, hogy nagy volumenű gyártásuk ne járuljon hozzá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés