Üzlet

Nagyot emelkedett szerdán az OTP és a Mol

Portfolio
A tengerentúli tőzsdék keddi emelkedése után a távol-keleti börzék is erősödtek a hét harmadik napján, majd az európai tőzsdék is mérsékelt emelkedéssel indították a szerdai kereskedést. A délelőtt második felében azonban az elolvadtak az enyhe pluszok, a kontinens börzéi a keddi záróértékeik közelében ingadoztak, délután azonban ismét emelkedést mutattak az európai tőzsdék, a hazai börze pedig emelkedéssel zárta a szerdai napot, jól teljesítettek az OTP és a Mol részvényei is.

Nagyot emelkedett szerdán az OTP és a Mol is

A szerdai kereskedés első felének oldalazása után emelkedni kezdett a magyar tőzsde, majd a piaczárás felé közeledve újabb vevői hullám érkezett, a BUX végül 12 milliárd forintos forgalom és 612 pontos plusz mellett 1,6 százalékos emelkedéssel zárta a napot. Vegyesen teljesítettek a hazai blue chipek szerdán, míg a Magyar Telekom stagnált és a Richter minimális mínuszban fejezte be a kereskedést, addig az OTP 2 százalék feletti erősödéssel zárta a napot, a Mol részvényei pedig 2,5 százalékkal emelkedtek.
Elon Musk felpörgetné a gyártósort, emelkedik a Tesla

3,5 százalékos emelkedést mutatnak a Tesla részvényei szerdán, miután iparági forrásokra hivatkozva a Reuters arról írt, hogy Elon Musk növelné az elektromosautógyártó termelési kapacitását. Bár a Tesla éppen tegnap jelentette be, hogy idén már második alkalommal kénytelen a leállítani Model 3 gyártósorát, azonban a Tesla vezére szerint a leállás utáni módosításokat követően heti 3000-4000 darab Model 3 készülhet, míg Elon Musk szerint június végére elérhető lehet a heti 6000 darabos gyártási kapacitás is.


Gyorsjelentés után esik az IBM

Tegnap tette közzé gyorsjelentését az IBM, a társaság árbevétele 19,07 milliárd dollár lett az első negyedévben, felülteljesítve az 18,83 milliárd dolláros elemzői várakozásokat, míg az egy részvényre eső eredmény 2,45 dollár lett, amely szintén meghaladta az elemzői konszenzus által várt 2,42 dolláros profitot. A befektetők mindemellett csalódottan fogadták a menedzsment előrejelzéseit, a vállalat részvényei nagyot estek a keddi zárás utáni kereskedésben, míg az IBM papírjai 6,7 százalékos zuhanást mutatnak szerda délután.


Olajárrobbanást akar Szaúd-Arábia

A korábbi 60, majd legutóbbi 80 dollárról tovább emelte olajár-célját Szaúd-Arábia; az OPEC-et vezető, a világ harmadik kitermelőjének számító ország immár a 80 és 100 dollár közötti sávban szeretné látni az olaj hordónkénti árát - értesült a Reuters iparági forrásokból. Tovább a cikkhez

Emelkedéssel kezdik a szerdai napot az amerikai indexek

Óvatos emelkedéssel indult a szerdai kereskedés a tengerentúlon, a Dow 32 pontos plusz mellett 0,1 százalékos emelkedést mutat, az S&P500 0,2 százalékos pluszban jár a szerdai piacnyitás után. A befektetők a vállalati gyorsjelentési szezonra figyelnek, a szerdai piacnyitás előtt a Morgan Stanley tette közzé a várakozásokat felülteljesítő első negyedéves beszámolóját, a bank részvényei 1,7 százalékos pluszban járnak a piacnyitás után.


Ismét emelkedik a Bitcoin

Az elmúlt hét második felének jelentős emelkedése után lefelé csorgott a hét első felében a Bitcoin, majd az árfolyam szerdán ismét emelkedni kezdett, a kriptodeviza pedig újra a 8000 dolláros szint fölé kapaszkodott vissza. A Bitcoin árfolyama 2,6 százalékos pluszban jár szerda délután.


Horvátország hátráltatta az INA irányítását a legnagyobb horvát lap szerint

A Mol Nyrt. kivásárlása az INA horvát olajipari vállalatból - amennyiben sor kerül rá - nem lesz sem gyors, sem egyszerű feladat - írta a Globus című legolvasottabb horvát hetilap szerdán legújabb számában. Áldott Zoltán az INA-t igazi vállalatként, a politikától függetlenül, a Mol részeként vezette, a horvát állam pedig inkább hátráltatta, mint segített ebben - összegezte a lap véleménycikkében. Tovább a cikkhez

Tovább kapaszkodik felfelé a magyar tőzsde

Az európai tőzsdék a szerdai kereskedés első felében mérsékelt emelkedést mutattak, és bár a délelőtt második felében elolvadt a korábbi pluszok egy része, azonban a tengerentúli piacnyitás felé közeledve ismét a vevők ragadták magukhoz az irányítást, miután a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre fókuszáltak. A francia CAC40 0,3, a brit FTSE100 0,8 százalékos pluszban jár, a kivételt ezúttal a DAX index jelentette, amely minimális mínuszban jár. A nap első felében érzékelhető bizonytalanság után immár magabiztos emelkedést mutat a magyar tőzsde is, a BUX 5,9 milliárd forintos forgalom és 299 pontos plusz mellett 0,7 százalékos pluszban jár. Kivétel nélkül emelkednek a hazai blue chipek is, a Richter 0,1, a Magyar Telekom 0,6, az OTP 0,8 százalékos emelkedést mutat, míg a legjobban az 1,4 százalékos pluszban járó Mol részvények teljesítenek szerda délután.


Felülteljesítette az elemzői várakozásokat a Morgan Stanley

Közzétette első negyedéves gyorsjelentését a Morgan Stanley, a bank árbevétele az elemzői várakozásokat felülteljesítve 11,08 milliárd dollár lett, szemben a korábbi év hasonló időszakának 9,75 milliárd dolláros árbevételével. Az EPS 1,45 dollár lett, a 2017-es első negyedévének 1 dolláros értékével szemben, míg az elemzők 1,25 dolláros egy részvényre eső eredményt vártak. A bank profitnövekedése mögött a piaci volatilitás hatásásra emelkedő kereskedési bevételek és az amerikai adóreform hatásai álltak. A pénzintézet részvényei az amerikai nyitás előtt kereskedésben 2 százalék feletti pluszban is jártak.

Tovább emelkedhet Amerika

Tovább emelkedhetnek a tengerentúli tőzsdék szerdán, a Dow futures 36 pontos pluszban jár, amely 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre. A piaci szereplők a vállalati gyorsjelentési szezonra koncentrálnak majd, ma jelent a Morgan Stanley és az American Express is. Mindemellett további befektetői érdeklődésre tarthat számot a Fed regionális bankjainak gazdasági helyzetértékelését tartalmazó Bézs Könyve is.

Profit warning a Continentalnál, esik az árfolyam

Profit warningot tett közzé a Continental szerdán, a társaság közleménye szerint a deviza¬-, és a készletértékelési hatások megközelítőleg 150 millió euróval csökkentik majd a társaság gumiabroncs divíziójának eredményét az év első felében. A Continental várakozásai szerint vállalat gumi üzletágának korrigált üzemi eredménye 100 millió euróval lehet alacsonyabb az első negyedévben, a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva, míg a cég a gumi üzletág teljes üzleti évre vonatkozó üzemi eredményhányad előrejelzését 15 százalékról 14 százalékra vágta vissza. A bejelentést követően a Continental részvényei 4,6 százalékos esést produkáltak.


Ismét emelkedik az olaj

Az elmúlt hét jelentős emelkedését követően eséssel zárta a hétfői kereskedést az olaj, és bár az esés a keddi kereskedés első felében is folyatódott, a nap második felében pozitív fordulat következett, miután a hétvégi, Szíriában végrehajtott, célzott amerikai légicsapások után fokozatosan mérséklődtek a geopolitikai aggodalmak, a piaci szereplők figyelme pedig ismét a fundamentumok felé fordult. Az Amerikai Petróleumintézet (API) kedden az amerikai olajkészletek 1 millió hordós csökkenéséről számolt be, míg az elemzők növekedést vártak, ezt követően az olajár emelkedni kezdett és az árfolyam a szerdai kereskedés első felében is felfelé kapaszkodott. A WTI jegyzése 0,6 százalékos emelkedést követően 67 dollár közelében jár.


A Richter kivételével emelkednek a hazai blue chipek

Kitart a szerdai nyitást követő óvatos optimizmus az európai tőzsdéken, a kontinens részvényindexei emelkednek, a DAX 0,1, a CAC40 0,3 százalékos pluszban jár. Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde is, a BUX 111 pontos emelkedés mellett 0,2 százalékos erősödést mutat. A blue chipek közül a Richter részvényei 0,8 százalékos esést mutatnak, a Magyar Telekom 0,4, a Mol 0,6, az OTP pedig 0,7 százalékos pluszban jár. Vegyesen teljesítenek szerdán délelőtt a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó részvények, a Konzum 0,2 százalékos mínusza mellett az Opus 0,1 százalékos esést mutat.
Mérsékelt pluszban jár BUX

Óvatos erősödéssel vág neki a szerdai kereskedésnek a magyar tőzsde, a BUX index 84 pontos plusz mellett 0,2 százalékos emelkedést mutat, a hazai blue chipek a Mol kivételével enyhe pluszban járnak. Az OTP és a Magyar Telekom 0,4 százalékos pluszban jár, a Richter 0,7 emelkedést mutat, míg a Mol papírjai, 0,2 százalékos eséssel indítják a napot.

Óvatos emelkedéssel indítják a szerdai kereskedést az európai tőzsdék

Mérsékelt emelkedéssel indul a hét harmadik napja az európai tőzsdéken, a francia CAC40 és a brit FTSE100 0,2 százalékos pluszban nyitott, míg a DAX index keddi záróértéke közelében stagnál.

Kitart a pozitív hangulat a részvénypiacokon

Mi történik a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a piaci szereplők a kedvező vállalati gyorsjelentésekre fókuszulták, a Dow végül 213 emelkedés után 0,8 százalékos pluszban zárt, az S&P500 1, a Nasdaq pedig 1,7 százalékot emelkedett.
  • Kedden tette közzé gyorsjelentését a Goldman Sachs, a bank árbevétele az elemzők által várt 8,74 milliárd dollárral szemben 10,04 milliárd dollár lett, míg az EPS a várt 5,58 dollárral szemben 6,95 dollár lett, a pénzintézet esetében elsősorban a befektetési banki és kereskedési tevékenységek álltak a vártnál kedvező eredmény mögött.
  • Bár az elmúlt hónapok folyamán a Tesla másodszor kényszerült a gyártósorainak leállítására, azonban iparági forrásokra hivatkozva a Reuters arról ír, hogy a leállás utáni módosításokat követően Elon Musk szerint heti 3000-4000 darab Model 3 készülhet, míg a Tesla vezére szerint június végére elérhető lehet a heti 6000 darabos gyártási kapacitás is.
  • A jó hangulat a távol-keleti tőzsdéket is magával ragadta, a Nikkei 1,5 százalékos pluszban jár, a hongkongi tőzsde 0,7, a sanghaji börze pedig 0,6 százalékos emelkedést mutat. Ázsia más részein is jó a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,8, a szingapúri tőzsde pedig 1,6 százalékos emelkedést mutat.
  • A határidős DAX index árfolyama 21 pontos pluszban jár szerda reggel, amely 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre.
  • A forint az euróval szemben a 310-es szint közelében jár szerda reggel, egy svájci frank 259 forintba kerül, míg egy dollárért 250 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Szerdán az MNB teszi közzé a nemzetközi tartalékok márciusi helyzetére vonatkozó statisztikáit.
  • A hét harmadik az Egyesült Államokból a Fed Bézs Könyve érkezik.
  • Az eurozónából a márciusra vonatkozó inflációs statisztikákat ismerhetik meg a befektetők.
  • Folytatódik a tengerentúli gyorsjelentési szezon is, a szerdai piaczárás után teszi közzé beszámolóját az American Express és a Morgan Stanley is.


Kitart a pozitív hangulat a részvénypiacokon

Mi történt idén a tőkepiacokon?

A hazai nagypapírok idei teljesítménye negatív, a pozitív kivételt az OTP részvényei jelentik, a bankpapír idén eddig 4,5 százalékos erősödést mutat.Kitart a pozitív hangulat a részvénypiacokon
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ferrari_getty_editorial