Előfizetői tartalom

Putyin leteszi a Mercedest, másik márkára vált

MTI
Új elnöki ciklusában Vlagyimir Putyin elnök és biztonsági kísérete fokozatosan áttér a Kortezs típusú, orosz gyártmányú páncélozott gépkocsik mindennapi használatára - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Izvesztija című napilap szerdai kiadásának adott nyilatkozatában. A mindenkori orosz elnökök 1997 óta Mercedest használtak, így hosszú sorozatot szakít most meg Putyin a döntéssel.

A Kortezs-projektet 2012-ben Putyin utasítására indították el Oroszországban, a Központi Gépjármű- és Autóhajtómű-ügyi Kutatóintézet (NAMI) részvételével. Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter korábban kijelentette, hogy az elnöki beiktatásra a Kortezs összes modellje - a szedán, a terepjáró, a minibusz és a limuzin - rendelkezésre áll majd. Peszkov...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés