A nulláról építi fel a jövő városát Kína
Üzlet

A nulláról építi fel a jövő városát Kína

Portfolio
Száz százalékban megújuló energiaforrásokból oldaná meg egy új, Pekinghez közeli gazdasági övezet energiaellátását Kína. A részben Peking tehermentesítésére tervezett új, különleges gazdasági övezet és annak központi városa később mintául szolgálna más városok számára is.


A nulláról építi fel a jövő városát Kína

A megújuló energiaforrások aktuális trendjeiről bővebben szó lesz a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2018 szakmai konferencián. Még nem késő jelentkezni!

Az úgynevezett Hsziongan Új Terület ellátásának teljes mértékben tiszta energiaforrásokra történő átállítása Hszi Csin-ping elnök egy nagyobb tervének részét képezi. Ennek keretében a korábban elmaradott régiót egy új technológiai és innovációs központtá fejlesztenék. A projekt keretében Hsziongan Pekingtől délnyugatra épülő új, fenntartható városa számos iparágat és kormányzati funkciót vesz majd át a túlzsúfolt fővárostól, és egyfajta új, a shenzenihez hasonló különleges gazdasági övezet épül ki.

Az új várossal a tervezők szó szerint új lapot nyitnak, hiszen a jelenlegi legkorszerűbb elvek és technológiák alkalmazásával építhetnek fel az alapoktól egy új várost. A kínai tiszta energia befejtetési és finanszírozási szövetség (China New Energy Investment and Finance Alliance, CNIFA) tervei szerint Hsziongan egyfajta útmutatóul és mintául szolgálhat majd a jövőben a többi város számára is.

A három megyét magába foglaló új gazdasági övezet infrastrukturáját első ütemben 100 négyzetkilométeren építik ki, majd kétszeresére bővítik, hogy végül mintegy 2000 négyzetkilométert foglaljon majd el. A különleges gazdasági terület energiafogyasztásának több mint felét a villamos energia fogja kitenni. A projekt nagyságára jellemző, hogy az állami hálózatüzemeltető külön leányvállalatot alapított a hálózati tervezés megkönnyítése érdekében - számolt be a Bloomberg a Xinhua hírügynökség alapján.

A tiszta energiaforrások területére világszerte érkező beruházások többsége Kínában valósul meg. Az ország számos területén krónikusan rendkívül magas légszennyezettséggel küzd, az erőfeszítések ellenére azonban 2030-ig árhatóan tovább emelkedik majd a szén-dioxid kibocsátása.

(Bloomberg)

Címlapkép: shutterstock
izernorbert0922
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter