Elakad a napenergia-forradalom? - Már csak pár napig nyújthatók be a kérelmek
Üzlet

Elakad a napenergia-forradalom? - Már csak pár napig nyújthatók be a kérelmek

Portfolio
Csak 2018. április 26-ig nyújtható be kötelező átvételre irányuló kérelem a kiegészített METáR (Megújuló Energiák Támogatási Rendszere) kormányrendelet értelmében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz. Az engedélyek felfüggesztését az indokolja, hogy az idén benyújtott igénylések éves támogatási szükséglete máris meghaladja a 2018-ra kijelöltet.


Elakad a napenergia-forradalom? - Már csak pár napig nyújthatók be a kérelmekA megújuló energiaforrásból termelt villamos energia kötelező átvételi és prémium típusú támogatásáról szóló 299/2017. (X. 17.) kormányrendelet 2018. április 21-én hatályba lépett 18. § (7) bekezdése alapján kötelező átvételre (METáR KÁT) irányuló kérelem 2018. április 26. éjfélig nyújtható be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz - közölte a hivatal.

Az adott időpont előtt benyújtott kérelmek természetesen továbbra is részesülnek a kedvezményes kötelező átvételből.

A kérelmek befogadásának felfüggesztését a támogatási keret meghaladása indokolja. A MEKH honlapján közölt adatok szerint a 2018-ban benyújtott kérelmek várható támogatási igénye már április 19-én meghaladta az idei évre kijelölt támogatási keretet.

Az összesen 222 darab igénylés éves támogatási szükséglete közel 2 milliárd forint, szemben az 1,47 milliárdos idei támogatási kerettel.

Az idén eddig benyújtott kérelmek zöme valószínűleg 0,5 MW körüli naperőmű kapacitásra vonatkozik; ezek alapján a MEKH adatai szerint mindösszesen közel 110 MW kapacitás jöhet létre.

Amint azt korábban megírtuk, a 2016 év végi rohamot követően, amikor mintegy 2000 megawattnyi kérelem futott be a hivatalhoz, 2017-ben gyengült a magyarországi naperőmű-létesítési kedv, 2018 első hónapjaiban azonban ismét fellendült a piac.

A kérelmeket a hivatal a beérkezési sorrendnek megfelelően bírálja el a támogatási korlát kimerüléséig, ezt követően a kérelmet elutasítják. Amennyiben a kérelmet a támogatási korlát kimerülése miatt elutasítják, a kérelmező a következő évre vonatkozó támogatási mértékeknek a MEKH rendeletében történő kihirdetését követően nyilatkozhat arról, hogy kéri beadványának az új feltételek melletti, a következő évre meghatározott korlát terhére történő elbírálását.
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Frankfurti tőzsde