Bővül a magyar-szlovák gázvezeték kapacitása - Azonnali lépésekről döntöttek
Üzlet

Bővül a magyar-szlovák gázvezeték kapacitása - Azonnali lépésekről döntöttek

Portfolio
A Magyar Gáz Tranzit Zrt. írja ki és bonyolítja le a magyar-szlovák földgázszállító vezeték balassagyarmati határkeresztező pontjának kapacitásbővítésére vonatkozó, 2018. május 2-án kiírandó kapacitás allokációs eljárást.


Bővül a magyar-szlovák gázvezeték kapacitása - Azonnali lépésekről döntöttek

A földgáz jövőbeni magyar energiaellátásban betöltendő szerepe a Portfolio június 7-i energetikai konferenciájának is témája lesz. Még nem késő jelentkezni!

A kormány Magyar Közlönyben megjelent határozata alapján Magyarország Nemzeti Energia Stratégiájának megvalósítása, földgázellátásbiztonságának növelése és a legkisebb költség elvének érvényesítése érdekében szükséges a kapacitás allokációs eljárás előkészítéséhez és lebonyolításához szükséges minden feltétel biztosítása.

Ennek érdekében a kormány felhívta a társaság felett részvényesi jogokat gyakorló belügyminisztert, hogy minden szükséges lépést tegyen meg annak érdekében, hogy az MGT Zrt. a kapacitás allokációs eljárás kiírásával és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat elvégezze, valamint hogy az eljáráshoz kapcsolódó műszaki fejlesztési és egyéb döntéseket meghozza és "azonnal" megvalósítsa.

Európai földgázügyekről egyeztettek Budapesten Az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége (ACER), illetve az Európai Energiaszabályozók Tanácsa (CEER) gázmunkacsoportjai (GWG) a földgázpiac és a földgáz-infrastruktúra aktuális kérdéseiről egyeztettek a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) székházában. Az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatóságának képviselői is rendszeres vendégei az ACER ülésének, ahol az európai uniós fejleményekről tájékoztatnak, illetve kéréseket fogalmaznak meg a nemzeti szabályozó hatóságok felé. A gázmunkacsoportokon született döntések, jóváhagyott dokumentumok az ACER és CEER legfelsőbb döntéshozó fórumai - a Szabályozói Tanács, illetve a Közgyűlés - elé kerülnek. A Budapesten először megtartott rendezvény témája volt egyebek mellett az európai uniós közös érdekű projektek, a tízéves hálózatfejlesztési terv, és a földgázirányelv módosításával kapcsolatos, az uniós intézményekben folyó vita.

Címlapkép: MTI/Komka Péter
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde