FONTOS Beismerték az oroszok: lényegében megsemmisült a hadsereg ékkövének számító alakulat
 
Előfizetői tartalom

Új lendületet vehet a napenergia-forradalom - Fontos változások a láthatáron!

Portfolio
Pozitív változások várhatók a magyarországi megújuló energia támogatási rendszerben. Amint arról beszámoltunk, a kiegészített METáR kormányrendelet értelmében múlt hét pénteken felfüggesztették a megújuló alapú áramtermelés támogatott áru átvételét szolgáló METáR KÁT rendszer keretét. A döntés értelmében csak 2018. április 26-ig nyújtható be a kötelező átvételre irányuló kérelem a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz. A határidőből kicsúszók azonban nem maradnak le semmiről, sőt, várhatóan jobb feltételekkel kezdhetnek majd megújuló energia beruházásába és a termelésbe, miután a kormány a rendszer kedvező irányú módosításáról egyeztet az Európai Bizottsággal. Azoknak, akik nem biztosak abban, hogy képesek határidőre megvalósítani a beruházást, érdemes együttműködési lehetőséget keresniük az agrár naperőmű programot koordináló Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával - mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinet ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára a Portfoliónak.

Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2018 A napenergiával és egyéb megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kormányzati tervekről szó lesz a Portfolio június 7-i konferenciáján is. Még nem késő jelentkezni! Információ és jelentkezés A kérelmek befogadásának felfüggesztését elsősorban a támogatási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái