FONTOS Robert Kiyosaki: a világtörténelem legnagyobb összeomlása kezdődhet
 
Előfizetői tartalom

Pár év múlva már úgy fogunk befektetni, mintha filmet néznénk vagy zenét hallgatnánk

Portfolio
Zajlik a negyedik ipari forradalom a korábban érintetlen pénzügyi szektorban is; a bankok kenyerére pályáznak a fintechcégek mellett az olyan tech-óriások, mint az Amazon vagy a Facebook. Utóbbiak hatalmas ügyfélbázissal rendelkeznek, ráadásul nem túlzás azt mondani, hogy sokszor jobban ismerik a felhasználóik igényeit, mint ők maguk. A versenyből az ügyfelek persze csak jól járnak majd: hamarosan széles körben is elterjedhetnek az egyszerű, átlátható és "szexi" befektetési alkalmazások, melyek segítségével olyan könnyű lesz egy komplett befektetési portfóliót megvenni, mint egy Netflix-sorozatot elindítani. A Dorsum befektetői klubján mindezen kívül szó volt a tőkepiacok kilátásairól és a privátbanki generációváltásról is.

Fischer Bálint, a Dorsum banki innovációs laborjának vezetője a befektetési piac jövőjéről a következő gondolatokat osztotta meg: Folyamatosan jöttek a szabályozási kihívások, mint a Mifid II vagy a GDPR, a befektetési terület viszont a diszrupciótól viszonylag védett terület volt; védettebb, mint a fuvarozási piac (fapados légitársaságok, Uber) vagy a booking piacon (AirBnB)....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái