Kötelező napelem az új építésű házakon - Ez lenne a jövő?
Üzlet

Kötelező napelem az új építésű házakon - Ez lenne a jövő?

Portfolio
Kötelezővé tennék áramtermelő napelemek felszerelését az új építésű házakra Kalifornia államban. A terv szerint a legtöbb, az Arany államban épülő új ingatlanra 2020-tól kötelező lesz fotovoltaikus napelemet telepíteni. Az előírások a földgáz felől a villamos energia felé terelné az energiafogyasztást.
A Kaliforniai Energia Bizottság várható jóváhagyását követően az új szabályozás hatalmas lendületet adhatna a napenergia hasznosítás bővülésének, noha az állam már jelenleg is élenjáró szerepet tölt be e téren. Az állami építőipari szövetség szerint a kaliforniai családi házak 15-20 százalékára van háztartási kiserőmű telepítve.

Az új célkitűzés némileg felülírja azt a korábban már beharangozott tervet, amely szerint minden új építésű házra kötelezően előírnák, hogy napelemeivel maga termelje meg az éves energiaigényét. Ezek az otthonok azonban az éjszakai órákban még mindig jelentős mértékben támaszkodnának az ebben az időszakban a fosszilis forrásokra utalt hálózati ellátásra - vagyis hiába termelnék meg a nappalokon az egész éves energiaigényüket napelemekkel, a fosszilis források éjjeli igénybe vételével karbonlábnyomuk mégsem lenne nulla.

A megújuló energiaforrások rendelkezésre állásának időszakosságából eredő jelenséget az energiatároló megoldások rendszerbe integrálásával lehet kezelni, és az új tervezet tartalmaz is ösztönzőket az akkumulátoros energiatároló rendszerek lakóingatlanoknál történő kiépítésére.

Az új tervezet érdekesebb sorai:

  • A napelem-telepítési kötelezettség az építési engedélyt 2020 január elseje után megkapó házakra, lakásokra és lakóházakra vonatkozna.
  • A szabályozás megenged majd kivételeket és alternatív megoldásokat is, például az olyan esetekben, amikor az ingatlant fák vagy más épületek árnyékolják.
  • Az építők hiteltámogatást kapnának a Tesla Powerwallhoz hasonló akkumulátoros energiatároló rendszer telepítéséhez, amelynek integrálása csökkenti a szükséges háztartási naperőmű méretét is.
  • Az előírások egyik legérdekesebb pontja, hogy a földgáz felől a villamos energia felé terelnék a háztartások energiafogyasztását, akár teljesen elektromos otthonokat létrehozva.Kötelező napelem az új építésű házakon - Ez lenne a jövő?

Az energiaellátás várható átalakulásáról, a megújulók magyarországi szerepéről és az energiafogyasztási szokások megváltozásáról számos más téma mellett a Portfolio június 7-i konferenciáján is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!

A szabályozás révén megvalósítandó energetikai fejlesztések mintegy 25-30 ezer dollárral dobják meg az építési költségeket - ebből a napelemes rendszer 14-16 ezer dollárt tenne ki, míg a megfelelő szigetelési, világítási, fűtési és hűtési alkalmazások telepítését a fennmaradó összeg fedezné.

Ugyanakkor az engadget.com által ismertetett becslések szerint a 25-30 ezer dolláros beruházás nemcsak hogy megtérül, hanem összességében 50-60 ezer dollárral mérsékli az ingatlan fenntartási költségeit (a napelemes rendszer 25 éves élettartama alatt).
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti Tőzsde