Üzlet

Máris nekimentek a Vodafone gigaüzletének

Portfolio
Nekiment a 18 milliárd eurós Vodafone-üzletnek a Deutsche Telekom. Szerinte a Liberty Global közép-európai érdekeltségeinek megvásárlása torzítja a piaci versenyt.
A német távközlési cég vezérigazgatója, Tim Höttges nem azért kardoskodik, hogy az Európai Bizottság gátat szabjon az ügyletnek, hanem inkább azt akarja elérni, hogy a saját magára vonatkozó szabályozáson enyhítsenek - egyelőre.

Korábban a Deutsche Telekom vezére azt hangoztatta, hogy egy ilyen volumenű felvásárlás "elfogadhatatlan" lenne, amivel egy nyilvános vitát robbantott ki a Vodafone vezérigazgatójával. Most, hogy az amerikai szabályozó hatóságok is vizsgálják a Sprint Corp. és a T-Mobile USA 26 milliárd dolláros egyesülését, a német távközlési cég vezérének véleménye is "puhult".

A Deutsche Telekomnak nincs veszélyben a németországi pozíciója még akkor sem, ha megvalósul a Vodafone-Liberty tranzakció, piacvezető marad Németországban. 40 százalékos részesedése van a vezetékes internet piacán, a Vodafone és az Unitymedia összesített részesedése 30 százalék lehet. Viszont a kábeltelevízió piacán gyakorlatilag monopóliuma lenne a Vodafone-nak - véli a Deutsche Telekom. A távközlési cégekkel szemben a kábelszolgáltatóknak nem kell a hálózatukat harmadik fél számára elérhetővé tenni a szabályozás szerint, ezt sérelmezi a Deutsche Telekom.

Elemzők szerint a tranzakció, ami a magyar, a román és a cseh érdekeltségeket is tartalmazza, úgy lett okosan strukturálva, hogy európai szinten és ne Németországban szülessen döntés a versenyhatóságtól. Így pedig nagyobb az esélye, hogy a szabályozó hatóságok zöld utat adnak neki. De arra számítanak, hogy a Deutsche Telekom mindent megtesz majd azért, hogy megvédje pozícióját, és nem riad majd meg a jogi lépésektől sem.

(Reuters)
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde