Előfizetői tartalom

Fontos találkozó lesz a Fehér Házban - Ha Trump rosszul dönt, kettészakíthatja Amerikát

Portfolio
Autóipari szempontból fontos találkozóra kerül sor a Fehér Házban péntek, Donald Trump ugyanis fogadja a világ vezető autógyártóinak menedzsereit, hogy beszélgessenek az emissziós és fogyasztási normák tervezett változtatásáról. Az ügynek nagy érdekessége, hogy pont az autógyártók lehetnek azok, akik végül megtorpedózzák az amerikai elnök tervét, mivel nem csak a versenyképességüket veszélyeztetheti hosszú távon az enyhítés, hanem az amerikai autópiac kettészakadásának rémképével is fenyeget.

Trump még választási kampányában tett ígéretet arra, hogy erősíteni fogja az amerikai autóipart és mindent megtesz azért, hogy több pénz maradjon a gyártók zsebében. Ennek érdekében pedig jelezte, felrúgja majd az Obama-adminisztráció által elfogadott emissziós és fogyasztási normákat és nagymértékben lazít azokon. Az Obamáék által tervezett szigorítás, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés