Előfizetői tartalom

Kína is hajlandó engedni, hogy a ZTE megmenekülhessen

Portfolio
Az amerikai és kínai illetékesen dolgoznak egy kölcsönös megoldáson, amivel megmenekülhetne a bajba jutott ZTE technológiai cég, melyet amerikai szankciók sodortak veszélybe - értesült a Reuters és a Dow Jones. Állítólag Kína kész megszüntetni a mezőgazdasági termékekre kivetett szankciókat, hogy cserébe ne menjen csődbe a vállalat.

Ha Kína tényleg hajlandó engedni, akkor az elsősorban a szójababra lehet hatással, hiszen a mezőgazdasági termékek közül az a legfontosabb amerikai exportcikk. Nem véletlen, hogy a hírekre kilőtt a szója világpiaci ára. Állítólag olyan megoldás körvonalazódik, hogy a ZTE-t kivennék azon szankciók alól, melyek értelmében amerikai cégek nem üzletelhetnek vele. Erre utal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés