Üzlet

A keddi zuhanása után rángatták az OTP-t

Portfolio
Nem volt egyértelmű irány szerdán az európai tőzsdéken, a piaci szereplőket a geopolitikai feszültség aggasztotta, miután Észak-Korea az amerikai elnök és Kim Dzsong Un közelgő találkozójának lemondásával fenyegetett, míg a koalícióra készülő olasz pártok részleges adósságelengedését meglebegtető tervezete szintén visszavetette a piacok hangulatát. A magyar tőzsdén sem volt egyértelmű az irány ma, a blue chipek közül az OTP végül mérsékelt eséssel zárt, nagyot emelkedtek viszont a Richter részvényei.

Jó napja volt Richternek, a BUX azonban eséssel zárt

Eséssel zárta a szerdai napot a magyar tőzsde, a BUX 12,1 milliárd forintos forgalom és 88 pontos mínusz mellett végül 0,2 százalékkal került lejjebb. A blue chipek vegyesen zártak, az OTP 0,5, a Mol 1,2 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom mindemellett 0,4 százalékkal emelkedett, a Richter pedig 1,7 százalékos emelkedéssel zárta a hét harmadik napját.
Nagyot estek az olasz bankok

Az irányadó részvényindexek minimális emelkedést mutatnak Európában, a DAX index 0,1, a francia CAC40 0,2 százalékkal került feljebb a szerdai piaczárás felé közeledve, a milánói tőzsde azonban nagyot esett ma, az FTSE MIB 1,9 százalékkal került lejjebb. Az olasz tőzsde alulteljesítése mögött egy kiszivárgott tervezet állt, amely szerint a koalícióra készülő olasz pártok részleges adósságelengedést kértek volna az Európai Központi Banktól, továbbá olyan eljárások bevezetését is szorgalmazták volna, amelyek lehetővé tették a monetáris unióból való kiválást. A pártok később arra hivatkoztak, hogy a kiszivárgott információk egy korábbi szövegtervezetből származnak, és elképzelésük azóta megváltozott már, a kiszivárgott tervezet azonban alaposan visszavetette a hangulatot, különösen rossz napjuk volt az olasz bankoknak.


3 százalék feletti esést produkáltak az Unicredit és a Mediobanca papírjai, míg a legrosszabbul a 4,5 százalékot zuhanó FinecoBank részvényei teljesítettek.


A keddi esés után felfelé kapaszkodik a Dow

A keddi kereskedésben nyolc napon át tartó emelkedő széria szakadt meg, és a Dow eséssel zárta a hét második napját, szerdán azonban ismét emelkednek az amerikai részvényindexek, a Dow 25 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb.


Emelkedik a Richter, rángatják az OTP-t

Ismét esik a magyar tőzsde, a BUX 7,5 milliárd forintos forgalom és 121 pontos mínusz mellett közel 0,3 százalékkal került lejjebb. 3,3 milliárd forinttal az OTP a legforgalmasabb részvény, a bankpapír a nyitást követő emelkedés után ismét lefordult, az árfolyam 0,4 százalékkal került lejjebb szerdán.


A Magyar Telekom 0,2 százalékos emelkedése mellett a Richter részvényei 1,1 százalékkal kerültek feljebb, a befektetők egy része az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) bizottságának döntésére várhat, miután az EMA Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottsága előreláthatólag pénteken teszi közzé a társaság fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatos ajánlását.


Emelkedik az Opus, esik a Waberer's

Nincs egyértelmű irány az európai tőzsdéken, a befektetők az észak-koreai feszültség mellett az új olasz kormány kiszivárogtatott adósságelengedés terve miatt aggódtak, a magyar tőzsde keddi záróértéke közelében jár, míg a hazai blue chipek a Mol kivételével emelkednek. A befektetők fantáziáját az egyedi sztorik mozgatják, a három MSCI indexbe is bekerülő Opus papírjai emelkednek szerdán, míg az idén nagyot zuhanó Waberer's részvényei ismét esnek. Tovább a cikkhez

Ütik a német bankszektort

Nincs egységes irány az európai tőzsdéken szerdán, a német tőzsde minimális emelkedést mutat, azonban az index komponensei közül különösen rosszul teljesítenek a bankpapírok, a Commerzbank részvényei 4 százalékot zuhantak, míg a Deutsche Bank részvényei pedig 3,1 százalékkal kerültek lejjebb. Tovább a cikkhez

Rángatják az OTP-t

Nincs egységes irány az európai tőzsdéken szerdán, miután a befektetőket a geopolitikai feszültség aggasztotta azt követően, hogy Észak-Korea az amerikai elnök és Kim Dzsong Un közötti találkozó lemondásával fenyegetett. A CAC40 keddi záróértéke közelében stagnál, a DAX index 29 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, nagyot esett ugyanakkor az olasz tőzsde, a milánói börze 1,5 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde a délelőtti felpattanás után ismét lefordult, a BUX 5,4 milliárd forintos forgalom és 229 pontos esés mellett 0,6 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül a Richter 0,6 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom 0,4 százalékos esése mellett a Mol 2 százalékkal került lejjebb.


A hétfői zuhanása után rángatják ma az OTP-t, a bankpapír az MSCI Hungary Index átsúlyozása után nagyot esett tegnap, ezután délelőtt emelkedni tudott a részvény, a lendület azonban elfogyott és a részvény 0,1 százalékkal került lejjebb kora délután.


Új részvényeket bocsátanának ki Mészárosék!

Június közepén közgyűlést tart a Konzum, ahol a részvényesek döntenek az új székhelyről, és részvényfelaprózásról is. A két témával kapcsolatban kérdeztük a Konzum vezetőit, és érdekes válaszokat kaptunk, nem csak azt tudtuk meg, hogy az Andrássy útra költözik a Konzum, de azt is, hogy akár már idén intézményi jegyzésre kerülhet sor a vállalatnál, de lakossági jegyzés lehetőségét is megvizsgálnák. A befolyó összegből pedig akvizíciókra, fejlesztésekre és adósság törlesztésére költhetne a társaság. Tovább a cikkhez

Nagyot esett a Mol

Nagyot esett a Mol szerdán, amellyel az alulteljesítő az európai olajcégek között. Kiemelt, piacmozgató hír hiányában az esés mögött technikai faktor húzódhat meg, az elmúlt napok emelkedése után profitot realizálhattak a befektetők. Tovább a cikkhez

Tovább emelkedik az OTP

Nagyot esett az OTP kedden, amely mögött az elmúlt napok emelkedése után befektetői profitrealizálás és az MSCI Hungary index átsúlyozása húzódhatott meg. Az OTP súlya változott az MSCI Hungary indexben, mivel az MSCI információnk szerint 85-ről 80 százalékra csökkentette az OTP free float faktorát, sok külföldi alap az MSCI indexek alapján súlyoz, ezért ők tegnap vélhetően csökkentették az OTP-kitettségüket. A bankpapír eséssel indította a szerdai kereskedést, majd az OTP emelkedni kezdett, a részvény immár 1,9 százalékkal került feljebb.


Jó hírek után emelkedik az Opus

Emelkednek az Opus részvényei szerdán, miután kedden napvilágot látott, hogy az Opus június 1-től három MSCI indexnek is tagja lesz, bár érdemes megemlíteni, hogy a cég papírjai nem az MSCI Hungary indexbe kerültek be, amelyben a három magyar blue chip (OTP, Mol, Richter) szerepel, hanem olyan indexek tagja lett, amelyben kisebb kapitalizációjú részvények vannak, a hír azonban mindenképpen pozitív. Az Opus részvényei 2,1 százalékkal kerültek feljebb szerda délelőtt.


Emelkedik az OTP, esik a Mol

Nagyot esett tegnap az OTP, a bankpapír esése mögött az húzódhatott meg, hogy az átsúlyozást követően csökkenhet az OTP súlya az MSCI Hungary Indexben. Bár az OTP eséssel nyitott, a bankpapír immár emelkedik, a bankpapír 1,1 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde keddi záróértéke közelében jár, a Richter 0,6 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom 0,2 százalékot esett, a Mol számára rosszul indult a hét harmadik napja, az olajvállalat részvényei a nyitást követő 2,7 százalékos esés egy részét ledolgozták, a Mol papírjai 1,8 százalékkal kerültek lejjebb.
Eséssel indítja a napot az OTP

Nagyot zuhant tegnap a magyar tőzsde, különösen rossz napja volt az OTP-nek, a bankpapír 5,6 százalékot esett kedden, amely mögött döntően az állhatott, hogy az átsúlyozást követően csökkenhet az OTP súlya az MSCI Hungary Indexben. A szerdai kereskedést is eséssel kezdi a hazai börze, a BUX 277 pontos esése mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, a blue chipek vegyesen teljesítenek, az OTP 0,5, a Mol pedig 2,5 százalékkal került lejjebb, a Richter ugyanakkor 0,5, a Magyar Telekom pedig 0,1 százalékkal került feljebb.


Nagyot zuhant tegnap, tovább esik OTP

Mi történik a tőzsdéken?

  • Nyolc napos emelkedő széria után lefordult a Dow kedden, miután a befektetőket az amerikai kötvényhozamok emelkedése aggasztotta, végül eséssel zárták a hét második napját a tengerentúli tőzsdék, a Dow 193 pontos esés mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,6, míg a Nasdaq 0,8 százalékot esett.
  • Esnek az ázsiai tőzsdék szerdán, egy csalódást okozó japán makroadat mellett a piaci szereplők ismét Észak-Korea miatt aggódtak, miután Észak-Korea az amerikai elnök és Kim Dzsong Un június 12-ére Szingapúrba kitűzött csúcstalálkozójának lemondásával fenyegetett a jelenleg zajló amerikai-dél-koreai hadgyakorlat miatt. A Nikkei 0,3 százalékkal került lejjebb a hét harmadik napján, a hongkongi tőzsde stagnált, a sanghaji részvényindex pedig 0,1 százalékkal került lejjebb.
  • A japán kormány szerdán közzétett előzetes adatai szerint az idei első negyedévben 0,2 százalékkal esett vissza a gazdaság teljesítménye az előző három hónaphoz képest, a negyedéves növekedés évesített változata 0,6 százalékos visszaesésről számolt be.
  • A magyar tőzsde nagyot esett tegnap, a BUX 939 ponttal, 2,4 százalékkal került lejjebb kedden, az OTP részvényei 5,6 százalékot zuhantak, amely mögött az állhatott, hogy az MSCI Hungary Indexben OTP súlya csökkenhet az átsúlyozás után. A többi blue chip is esett tegnap, a Mol 0,8, a Richter 0,6, a Magyar Telekom 0,4 százalékkal került lejjebb.
  • A határidős DAX index 11 ponttal került feljebb szerda reggel, minimális emelkedést vetíthet előre a mai piacnyitásra.
  • A forint erősödött ma reggel az euróval szemben, egy euróért 316,4 forintot kell fizetni szerda reggel, egy dollár 267,3 forintba kerül, míg egy svájci frankért 267,4 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

  • A hét harmadik napján nem érkezik kiemelt magyar makroadat.
  • Szerdán Németországból az áprilisi inflációs statisztikákat teszik közzé.
  • Az euro-övezetből az áprilisra vonatkozó inflációs statisztikákat publikáljak.


Nagyot zuhant tegnap, tovább esik OTP

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Lefordultak az amerikai részvényindexek kedden, a Dow nyolc napos emelkedő szériája szakadt meg ezzel, az index idei teljesítménye enyhén negatív, míg az S&P500 1,4, a Nasdaq pedig 7,7 százalékkal került feljebb 2018-ban.Nagyot zuhant tegnap, tovább esik OTP

Gyorsjelentések a héten

Szerdán teszi közzé beszámolóját a Cisco Systems.Nagyot zuhant tegnap, tovább esik OTP


Nagyot zuhant tegnap, tovább esik OTP
huawei mobiltelefon
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
huawei mobiltelefon