Teljesen átrendezheti az energiaszektort a blokklánc
Üzlet

Teljesen átrendezheti az energiaszektort a blokklánc

Portfolio
Bár megvalósítása jelentős beruházási igénnyel jár, a blokklánc alkalmazása az energia és nyersanyagszektorban több tekintetben is előnyös változásokat hozhat a társaságoknak. Javíthatja a cég láthatóságát, növelheti a működés hatékonyságát és egyszerűsítheti a folyamatokat. A technológia tehát jelentős addicionális előnyöket hozhat az iparág vállalatai számára, amelyeknek azonban a kedvező hatások maximalizálása érdekben bizonyos esetekben célszerű együttműködniük - következtet a Deloitte elemzésében. A digitalizáció, így a blokklánc energiaipar számára kínált lehetőségeiről a Portfolio június 7-i konferenciájának résztvevői részletesen tájékozódhatnak.
Az energiaipar számos olyan strukturális kihívással néz szembe, amelynek megoldása az innovatív és úttörő technológiák hatékony bevezetésén múlik. A létrejövő, technológiailag gazdag és rugalmas iparág azonban továbbra is összetett és költséges tranzakciós környezettel szembesülhet, amelyre a megosztott könyvelés elvén működő blokklánc technológia jelenthet megoldást.

Míg számos digitális újítással, így a dolgok internetével (IoT), az automatizálással, a mesterséges intelligenciájával, a felhőplatformmal, a big datával és fejlett adatelemzéssel kapcsolatban a vállalatvezetőknek el kell dönteniük, hogyan adaptálják ezeket a digitális képességeket - addig a blokklánc esetében valószínűnek tűnik, hogy az az iparág tranzakciós infrastruktúrájának alapját, gerincét fogja majd képezni.


Teljesen átrendezheti az energiaszektort a blokklánc


A digitális technológiák és mindenütt jelenlévő adatok növelik a társaságok láthatóságát, az átláthatóságot, a koordinációt és az információk vállalati határokon átnyúló megosztását - következtet a jelentés. Mindez megalapozottabb és okosabb döntések meghozatalát teszi lehetővé, emellett nagyban javítja a működési hatékonyságot is. Ahhoz azonban, hogy az energiaágazat kiaknázhassa a digitális újításokat, az iparágnak foglalkoznia kell a biztonság és a bizalom alapvető kérdéseivel is - utal a tanulmány egyebek mellett az adatkezelés problematikjáráa, valamint az ügyfelekkel kiépített viszony változásának szükségességére.

A Deloitte jelentése szerint az energiaipar különösen alkalmasnak tűnik a blokklánc technológia alkalmazására. A dolgok internete felemelkedésével az iparág működése és tevékenységei hamarosan egy, az összekötött eszközök által alkotott masszív globális hálózat részévé válhatnak, amelyek mind digitális adatokkal látnak el egy olyan platformot, amely képes valós időben rögzíteni és megosztani az információkat.

A blokklánc technológia egyik legnyilvánvalóbb és legerőteljesebb alkalmazása megbízható és hatékony platformot biztosít a tranzakciók végrehajtásához és rögzítéséhez. A blokklánccal az olyan tranzakciók, mint az energiakereskedelem, csaknem azonnal rögzíthetők és rendezhetők, miközben nincs szükség közvetítőre és rendszerek összehangolására, hiszen minden partner ugyanazt a platformot használja. A rendszer ezen túl egyebek mellett pedig alkalmas arra is, hogy úgynevezett "okos szerződést" hozzon létre a belépők számára - amely automatikusan érvényesíti a tranzakciókat anélkül, hogy szükség lenne emberi beavatkozásra.

A digitalizáció, így a blokklánc energiaipar számára kínált lehetőségeiről a Portfolio június 7-i konferenciájának résztvevői részletesen tájékozódhatnak.
shutterstock_511583062_esztétika és funkció_1500x848
izernorbert0922
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
online bolt_shutter