Javuló eredményeket jelentett az Alteo
Üzlet

Javuló eredményeket jelentett az Alteo

Portfolio
A társaság EBITDA-ja 2018 első negyedévében 31 százalékos emelkedést mutatott a tavalyi év azonos időszakához képest.
A hazai energiaszektor számára a dekarbonizációs és a digitalizációs trendből adódó feladatokról és lehetőségekről a Portfolio június 7-i konferenciáján is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!

A fontosabb 2018Q1-es nem auditált eredmények:
 • Az árbevétel a tavaly év azonos időszakához képest 10 százalékkal növekedett elsősorban a villamosenergia és földgáz kiskereskedelmi szegmens 46%-os bővülése miatt, ami kompenzálta a KÁT-ból kiesett szélerőművek és kivitelezési munkák csökkenését.
 • Az EBITDA a tavalyi év azonos időszakához képest 31 százalékos emelkedést mutat. A növekedés jelentős része a tavalyi extrém piaci körülmények miatti veszteségek elmaradása és az annak tanulságai alapján átalakított fedezeti politika eredménye és legfőképpen a kiskereskedelmi szegmensben jelentkezik.
 • A hő- és villamosenergiatermelési szegmens (piaci) marginálisan alacsonyabb árbevétel mellett 56 millió forinttal magasabb EBITDA-t realizált részben a tavalyi extrém piaci körülmények elmaradása miatt.
 • A kiskereskedelmi szegmens árbevétele szignifikánsan emelkedett a gáz- és a villamoskereskedelemben tapasztalható kedvező volumen- és árhatások következtében.
 • Kivitelezési projektek: átadáshoz közel érkezett a Mol Petrolkémia új kazánház projekt.Javuló eredményeket jelentett az Alteo

A társaság a megkezdett befektetési programok megvalósítása kapcsán a következőket közölte:
 • A 2017-2019-es stratégiával összhangban zajlik a tervezett 10-15 milliárd forint nagyságrendű befektetési, beruházási program megvalósítása, megteremtve a további jövőbeni növekedés alapját.
 • Folyamatban van az energiatárolási célú akkumulátoros K+F+I projekt megvalósítása is, melynek teljes várható költsége 1,1 milliárd forint és amelyre a társaság 500 millió forint támogatást nyert el.
 • A Zugló-Therm Kft. 51 százalékának akvizíciója március folyamán lezárult. A konszolidált mérlegben március 31-gyel jelennek meg a társaság eszközei, a konszolidált eredménykimutatásban ugyanakkor csak a következő negyedévtől jelenik meg az eredmény.
 • A balatonberényi 7MW-os naperőmű építés - projekt cég akvizíciója lezárult, megkezdődtek a kivitelezési munkák.
 • A monori 4 MW-os naperőmű építése kapcsán a projektcég akvizíciója lezárult, megkezdődtek a kivitelezési munkák.
 • További naperőmű projekt megszerzésére vonatkozó adásvételi szerződés került aláírásra még 2017 decemberében. A tranzakció zárására az Alteo által kért zárási feltételek teljesítését követően kerülhet sor.
 • Vállalkozási és kivitelezési projektek: az összességében kedvező, a beruházási kedvre pozitívan ható makrogazdasági helyzetben folyamatosan jelennek meg tender kiírások meglévő és új ügyfeleinknél a náluk zajló beruházások energetikai igényének támogatásával, kielégítésével kapcsolatban.
 • Németországi terjeszkedés: megalapításra került a német leányvállalat. Fő feladata szabályozó központi szolgáltatások terén adódó piaci lehetőségek feltérképezése.


Javuló eredményeket jelentett az Alteo
(BÉT)

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt
izernorbert0922
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
online bolt_shutter