Előfizetői tartalom

Az energiatárolás elhozhatja a nap- és szélenergia végső győzelmét

Portfolio
A megújuló energiatermelő kapacitásokkal ötvözött energiatároló technológiák jelentős forrásokat "irányítanak át" az új fosszilis beruházások felől a megújuló, tiszta energiaforrások felé. Az energiatároló megoldások térnyerése már Magyarországon is megkezdődött, több társaság is nagyobb projektet folytat a területen. Az energiatároló megoldások hazai hazai helyzetéről és lehetőségeiről első kézből tájékozódhatnak a Portfolio június 7-i konferenciájának résztvevői a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont szakemberétől, Beöthy Ákostól.

Az energiatároló rendszerek következő években várható áttörése tetőzheti be az időjárásfüggő jellegük miatt változó rendelkezésre állású megújuló energiaforrások fosszilis energiahordozók feletti diadalát. Vagyis az energiatárolás jelentheti azt a hiányzó láncszemet, amellyel a dekarbonizációs fordulat fenntartható módon megvalósíthatóvá válik. A számok már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái