Jövőre is kapunk orosz gázt, kérdés, mennyiért
Üzlet

Jövőre is kapunk orosz gázt, kérdés, mennyiért

MTI
Megállapodott a kormány a Gazprommal a Magyarországra irányuló gázszállítások jövő évi mennyiségéről és áráról, illetve megkezdődtek az egyeztetések a 2020-as szállításokról is - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, miután részt vett a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon. Azt ugyanakkor nem közölte a miniszter, milyen árat fizet Magyarország az energiahordozóért.
A hazai gázellátás kérdéseiről, illetve a földgáz jövőbeli energiamixben várható szerepéről a Portfolio június 7-i konferenciáján is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!

A tárcavezető Szentpéterváron a többi között Szergej Lavrov külügy- és Gyenyisz Manturov ipari miniszterrel, Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával, valamint Kirill Komarovval, a Roszatom vezérigazgató-helyettesével tárgyalt. Az érvényben lévő hosszú távú magyar-orosz gázvásárlási megállapodás 2021-ig szól.


Jövőre is kapunk orosz gázt, kérdés, mennyiért

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott az MTI beszámolója szerint, hogy folyamatosan zajlik egy új, Magyarországot délről ellátó gázbetáplálási pontnak az előkészítése. Emlékeztetett, a korábban Bulgáriával és Szerbiával aláírt megállapodás értelmében 2019 végére déli útvonalon újabb gázmennyiség érkezik Magyarországra, a bolgár és a szerb gázvezeték-rendszer belső modernizációjából fakadóan.

Szijjártó Péter a Paks 2 projektről is szót ejtett, elmondása szerint a Paksi Atomerőmű bővítése a menetrendnek megfelelően halad. A Roszatom pénteken közölte, hogy 2020-ban kezdődik meg a két új paksi energiablokk építése, amelyeket 2026-ban, illetve 2027-ben csatlakoztatnak az energiahálózathoz.

Címlapkép: MTI/KKM/Szabó Árpád
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
An electrical charging port sits on the bodywork of a Kuga Vignale hybrid automobile displayed during a Ford Motor Co. launch event in Amsterdam, Netherlands, on April 2, 2019.
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
posterminal bankkartya card