Előfizetői tartalom

Sokkal több kell a klímatragédia elkerüléséhez

Portfolio
Az érintett technológiák és szektorok többsége elmaradásban van a hosszú távú klíma- és levegővédelmi célkitűzések időarányos teljesítésében - állapította meg a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA). Az IEA szerint a kormányok, a cégek és egyebek mellett a fogyasztók részéről további erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy az energiaátmenet, illetve a gazdaság dekarbonizációja meghozza eredményét, és elkerülhető legyen a klímakatasztrófa. A tiszta energiaellátásra történő átállás kérdéseiről, az egyre sürgetőbb kibocsátáscsökkentési követelményekről, a megújuló energiaforrások kilátásairól, vagy éppen a digitalizáció által az energiavállalatok számára kínált lehetőségekről a Portfolio június 7-i konferenciájának résztvevői első kézből tájékozódhatnak.

A Nemzetközi Energiaügynökség a nap- és szélenergia mellett a nukleáris energia, a szén és gáz technológiák emissziós teljesítménye mellett olyan más, energiaintenzív szektorokat is monitoroz, mint a szállítás, a vegyipar és a kohászat, jelentésében pedig igyekszik értékelni az egyes területeken a globális felmelegedés és légszennyezés korlátozására megállapított...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái