Előfizetői tartalom

Olaszország aggasztja a befektetőket

Portfolio
A hétfői kereskedés első felének emelkedése után lefordultak az európai részvényindexek, a milánói tőzsde nagyot esett, miután a piaci szereplőket az olasz belpolitikai helyzettel összefüggő bizonytalanság aggasztotta. Az FTSE MIB 1,3 százalékkal került lejjebb, az olasz bankpapírok pedig nagyot estek az olasz kormányalakítással kapcsolatos bizonytalanság miatt.

Emelkedéssel indult a hétfői kereskedés Európában, miután a befektetők kedvezően fogadták a hírt, amely szerint az olasz államfő elutasította Paolo Savonta pénzügyminiszter-jelölt kinevezését, amelyet követően az Öt Csillag Mozgalom és a Liga közös miniszterelnök-jelöltje visszaadta a kormányalakítási megbízását az olasz államfőnek. Kora délutánra azonban ismét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés