Előfizetői tartalom

Új korszak indul a gázszektorban - Európai vezető szerepre tör a MET

Portfolio
Ismét korszakhatárhoz ért a földgázszektor Európában. A piacon klasszikus konszolidáció zajlik, amelynek - a kereskedelmi portfóliók mellett - a fizikai eszközökre is kiterjedő növekedési verseny képezi az alapját, vagyis a konszolidáció folyamatos növekedési pályára kényszeríti az energiakereskedőket. A MET Csoport stratégiájának középpontjában ezért az intenzív növekedés áll: ha úgy tetszik, túl kell nőnünk a piacot - mondta Szabó Gergely, a MET Magyarország vezérigazgatója a Portfoliónak. A földgázszektor aktualitásairól, valamint a földgáz jövőbeni magyar energiamixben betöltendő szerepéről a Portfolio június 7-i konferenciájának résztvevői első kézből tájékozódhatnak Horváth Pétertől, a MET Power üzletfejlesztési igazgatójától.

Új korszak kezdődik a gázszektorban - Európai vezető szerepre tör a METNapjainkban a csak kereskedelmi tevékenységet folytató cégeknek rendkívül nehéz fennmaradniuk az európai földgázpiacon, ahol ma már sokkal inkább integrált energiavállalatokra van szükség. - Kezdünk az eredeti, óriási cégek uralta piaci állapotok irányába visszatérni, azzal a nagy különbséggel, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái