Nagy tervei vannak Ukrajnának a földgázzal
Üzlet

Nagy tervei vannak Ukrajnának a földgázzal

Portfolio
Ukrajna stratégiai célja az ukrán gázkitermelés mennyiségének növelése, és a helyi gázfogyasztás saját forrásból való biztosítása. Az ország 2020-ra éves kitermelését 27 milliárd köbméterre növelné a jelenlegi valamivel több mint 20 milliárd köbméterről - mondta el Roman Opimakh, az Ukrán Gázkitermelők Szövetségének elnöke a REKK Regionális Energiapolitikai Fórumán.
A hazai gázellátás jövőjéről, valamint az energiaszektor előtt álló aktuális kihívásokról a Portfolio június 7-i konferenciáján is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!

Az ukrajnai gázkitermelés jelentéségét húzta alá Dejan Ostojic, a Világbank vezető elemzője is. Véleménye szerint Ukrajna legnagyobb lehetősége a hazai kitermelés növelése, és a Naftogaz cégcsoporton belül még a tranzit független irányításának megteremtésénél is fontosabb lehet a kitermelés független, stabil szabályozási környezetben való megvalósítása. Az ukrán kormány 2018 elején jelentősen lecsökkentette a kitermelési tevékenységek adóját, és kifejezetten bátorítja a külföldi befektetők megjelenését.

Az Egyesült Államok fontos célnak tartja, hogy Ukrajna tovább tudja folytatni törekvéseit arra vonatkozóan, hogy csökkentse a függőségét az orosz gáztól. Ennek érdekében az Egyesült Államok támogatja, hogy Ukrajna szomszéd országaival a gázvezetékek visszirányúsítása megtörténjen - hangsúlyozta a fórumon az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának képviseletében Sandra Oudkirk, energiaügyekért felelős helyettes államtitkár. Szavai szerint azt is fontosnak tartják, hogy az ukrán kitermelésre vonatkozó 2020-as ukrán célkitűzés meg tudjon valósulni.


Nagy tervei vannak Ukrajnának a földgázzal

Címlapkép: MTI/EPA/Filip Singer
wall street_getty
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
wall street_getty