Üzlet

10 000 forint felett az OTP, fontos támasz közelében a CIG Pannónia

Portfolio
Felpattantak az európai részvényindexek pénteken, a kereskedelmi háborús aggodalmak háttérbe szorulásával a piaci szereplők az elmaradó olasz parlamenti választásoknak és az előrehaladó olasz kormányalakításnak örültek. Emelkedik a magyar tőzsde is, az OTP ismét a lélektani 10 000 forintos szint fölé emelkedett, a Mol felpattant, míg a CIG Pannónia továbbra is egy kiemelt támasz közelében jár.
Emelkednek az európai tőzsdék pénteken, miután a kereskedelmi háborúval kapcsolatos aggodalmak háttérbe szorulásával a befektetők a megalakuló olasz kormánynak és az elmaradó olasz parlamenti választásoknak örültek, emelkedik a BUX index is, a hazai blue chipek közül egyedül a Richter papírjai kerültek ma lejjebb, emögött azonban a társaság osztalékfizetése húzódik meg, a gyógyszergyártó részvényei ma forognak először a 68 forintos osztalékszelvény nélkül.

10 000 forint felett az OTP, fontos támasz közelében a CIG Pannónia

OTP

Az elmúlt hetek jelentős esése után a 9650 forintos támaszról fordulni tudott az OTP, majd a bankpapír pénteken felpattant, az árfolyam pedig a lélektan 10 000 forintos szint fölé kapaszkodott vissza. Amennyiben sikerül a 10 000 forintos szint felett bezárnia, a következő meghatározó ellenállást a 10 450-es szint jelenti majd a vevők számára.

10 000 forint felett az OTP, fontos támasz közelében a CIG Pannónia

Richter

Oldalazott a héten a Richter, a gyógyszertártó árfolyamát az EMA bizottságának pénteki bejelentése sem mozgatta meg, miután az Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága jóváhagyta a PRAC korábbi ajánlásait, a társaság fontos készítményével, az Esmyaval kapcsolatos végső, jogerős döntést pedig az Európai Bizottság mondja majd ki.

A Richter mérsékelt pénteki esése az osztalékfizetésnek volt betudható, mivel a társaság papírjai ma forogtak először az osztalékszelvény nélkül. A kifizetett osztalékkal korrigálva az árfolyam minimális, megközelítőleg 0,7 százalékkal került volna feljebb.

A grafikon alapján az első kiemelt támaszt továbbra is az 5115-ös szint jelenti majd, míg a jelenlegi sávból történő kitöréshez az 5450 forintos ellenállás tornyosul majd a vevők előtt.

10 000 forint felett az OTP, fontos támasz közelében a CIG Pannónia

Mol

A szerdai új lokális mélypontjáról pattant fel a Mol, majd az árfolyam a pénteki kereskedésben tovább emelkedett, az olajtársaság papírjai ezzel visszakapaszkodtak a korábbi ereszkedő trendcsatornába. Ha sikerül a csökkenő csatorna 2590 forint közelében található alsó trendvonala felett zárnia, abban az esetben további tér nyílhat meg a Mol emelkedése előtt.

10 000 forint felett az OTP, fontos támasz közelében a CIG Pannónia

CIG Pannónia

Az áprilisi választási eredmények után hagyott rést a héten immár teljesen visszatöltötte az árfolyam, a CIG Pannónia részvényei a pénteki, 1,8 százalékos esésükkel ismét fontos támasz közelébe érkeztek meg. A rés alja jelenti az első fontos támaszt, 424 forint közelében. Amennyiben letörné a támaszt, a 372-367 forint által közrefogott tartomány jelenti a következő kiemelt támasz zónát a CIG Pannónia számára.

10 000 forint felett az OTP, fontos támasz közelében a CIG Pannónia
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
STA_0480
putyin
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-170645890