Előfizetői tartalom

Sorban jöhetnek a magyar cégek a budapesti tőzsdére!

Jót tett a tavalyi jogszabálymódosítás az ingatlancégeknek, egymás után alakulnak át a tőzsdén jegyzett vállalatok szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT), ami nem véletlen, komoly adóelőnnyel jár az új működési forma, cserébe viszont meg kell felelni néhány kritériumnak. A SZIT olyan vonzó lett, hogy csak emiatt sorban jöhetnek tőzsdére az ingatlancégek, a WestEnd is kacérkodik a gondolattal, Wáberer György BILK nevű logisztikai parkja pedig SZIT formában hamarosan meg is jelenik a BÉT-en.

Mi az a SZIT?Az Észak-Amerikában és Európa több országában REIT-ként ismert vállalkozási forma magyar megfelelője a szabályozott ingatlanbefektetési társaság vagy rövidítve SZIT, amelynek olyan tőzsdén jegyzett ingatlanvállalatokat jelöl, amelyek komoly adóelőnyöket élveznek, cserébe viszont megfelelő mértékű közkézhányaddal kell rendelkezniük, eredményük nagy részét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés