Előfizetői tartalom

Izocukorgyárban lesz többségi részesedése az Opusnak

Portfolio
Az Opus Global Nyrt. további 45 százalékos üzletrész apportjával, a társaságnál jelenleg zajló tőkeemelés kiegészítéseként többségi irányítást szerez a Kall Ingredients Kft.-ben - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsdén. Az Opus a tőkeemelések után mindösszesen 75 százalékos tulajdonnal rendelkezik majd Magyarország egyik legnagyobb, folyékony cukrokat, valamint egyéb élelmiszer- és gyógyszeripari, továbbá állati takarmány alapanyagokat előállító gabonafeldolgozójában. A tranzakciók lezárását követően a társaság mintegy 4 milliárd forint értékű energiahatékonyság- és termelékenység növelő beruházásokat indít a Tiszapüspökiben működő üzemben.

Az Opus Global Nyrt. további 45 százalékos részesedést szerez a Kall Ingredients Kft.-ben. A hétfőn bejelentett ügylet két lépésben valósul meg: a tranzakció során a Konzum PE Magántőkealap a Trigo Kft.-től megvásárolja a társaság Kall Ingredients Kft.-ben lévő, 45 százalékos üzletrészét, amit ezt követően nem vagyoni hozzájárulás formájában az OPUS Global Nyrt. rendelkezésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés