Előfizetői tartalom

Brutálisra hízott az európai fociba érkező pénz

MTI
Pénzügyi rekordot döntött az európai profi labdarúgósport élvonala, amelynek összesített bevétele először lépte át a 25 milliárd eurót a tavalyi szezonban. A Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló cég 27 éve állítja össze az európai labdarúgás pénzügyi mérlegét - Annual Review of Football Finance - az előző évadra visszatekintve. A csütörtökön Londonban ismertetett új összesítés kimutatja, hogy a 2016/17-es szezonban az európai futballpiac 25,5 milliárd euró bevételt ért el, 4 százalékkal többet, mint 2015/16-ban.

A növekedés fő hajtóerejét az "Öt Nagy", vagyis az angol, a francia, a német, az olasz és a spanyol első liga adta. Ezek együttes bevétele 2016/17-ben 1,3 milliárd euróval, 9 százalékkal 14,7 milliárd euróra nőtt a Deloitte számításai szerint. A ház kimutatta azt is, hogyaz angol Premier League, a német Bundesliga és a spanyol La Liga működési szintű eredménye egyenként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés