Előfizetői tartalom

Egyetlen járható út van az energiacégek előtt?

Portfolio
Az energiaszektor digitalizációját egy alapvető kulturális hatás motiválja, ami elsősorban a kontroll igényének megjelenését jelenti a társadalomban. Mindez új válaszokat tesz szükségessé azon kérdésekre, melyek szerint ki számít szolgáltatónak, ki számít energiatermelőnek, ki számít fogyasztónak - hívta fel a figyelmet Fazekas Imre, az Upwards Motion társalapítója. A most felnőtt generáció irtózik attól, ami bonyolult és nem lehet telefonról megoldani. Ezt a bankszektor már kezdi lekövetni (például élő chatszolgáltatással) - ez az egyetlen járható út az energiaszektor számára is - mondta Tőzsér Áron, a Microsoft Magyarország energetikai üzletágigazgatója a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends című konferenciáján, aki szerint, amennyiben az energiavállalatok továbbra is úgy működik mint eddig, akkor "beleállnak a földbe, mint a dárda".

Nem szabad ugyanezt csinálni, amit eddig csináltunk - utalt a megújulási képesség fontosságára Sverla Viktor, a Mol csoport stratégiai vezetője. Az energiavállaltok jellemzően nem szexik mert alapelvárást nyújtanak az ügyfelek felé; a hatósági szerepből kilépve élményszerű szolgáltatást kell nyújtani, amihez a technológiai megoldások jelentik a kaput - mondta Hiezl Gábor....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés