Harag és a bizalom lerombolása - Trump a G7-csúcson is hozta a formát
Üzlet

Harag és a bizalom lerombolása - Trump a G7-csúcson is hozta a formát

Portfolio
Donald Trump, az Egyesült Államok elnökének a klímaváltozás, a klímavédelem és az energiapolitika ügyében tanúsított mereven elutasító álláspontja tovább távolította országát elvileg legszorosabb szövetségeseitől a hétvégi G7 csúcson. Trump egyszerűen kihagyta a globális felmelegedésről szóló formális megbeszélést a csúcstalálkozón, az Egyesült Államok pedig a találkozó után kiadott közös közleményhez sem csatlakozott, amelyben a világ másik hat vezető állama megerősítette elköteleződését a Párizsi Klímaegyezmény iránt.
Trump egyszerűen kihagyta a globális felmelegedésről szóló formális megbeszélést a csúcstalálkozón, az Egyesült Államok pedig a találkozó után kiadott közös közleményhez sem csatlakozott, amelyben a világ másik hat vezető állama megerősítette elköteleződését a Párizsi Klímaegyezmény iránt. A lépés akár következetesnek is nevezhető azután, hogy az elnök körülbelül egy éve közölte, kilépteti országát a megállapodásból.

A klímaváltozásról szóló diskurzusban való részvétel helyett az Egyesült Államok egyoldalúan a fosszilis energiahordozók mellett érvelt, a közös közleménytől pedig Trump Twitter-üzenetben határolódott el. Ezután Németország és Franciaország közölte, ők és az Európai Uniós a közlemény mellett foglalnak állást.

Legyünk komolyak és méltók a népünkhöz; a nemzetközi együttműködést nem lehet dühvel és visszavágó megjegyzésekkel diktálni - fogalmazott a francia elnöki iroda.

Az amerikai küldöttség a klímamegállapodás mellett az iráni atomalku témájában is hasonló attitűdöt mutatott Heiko Maas, Németország külügyminiszterének szavai szerint. A bizalmat másodpercek alatt le lehet rombolni egy 280 karakteres Twitter-üzenettel - mondta.

A globális felmelegedés kapcsán a közleményben Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán és az Egyesült Királyság különösen légkör és vizek szennyezésének csökkentése, az innováció ösztönzése, az alkalmazkodóképesség fokozása, a rugalmasság erősítése és finanszírozása, a sebezhetőség csökkentése, illetve a finanszírozási megoldások széles körének biztosítása mellett tettek hitet, együttműködést ígérve a helyi kormányokkal, vállalkozásokkal és közvéleménnyel. A közlemény szerint a konkrét témák között egyebek mellett a szén-dioxid-kereskedelem, illetve konkrét óceánvédelmi intézkedések is a fókuszban voltak.

Mindezzel szemben az USA tárgyalói saját bekezdéseket írtak klímaügyben, amely szerint

az Egyesült Államok szoros együttműködésre törekszik más országokkal annak érdekében, hogy segítse nekik a fosszilis tüzelőanyagok hozzáférését, valamint tisztább és hatékonyabb módon való felhasználását.

(InsideClimateNews)
Frankfurti tőzsde
Balaton Sound safetyfirst
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Esik a Magyar Telekom