Előfizetői tartalom

Brazilok, németek? Dehogy! Mutatjuk, ki nyeri a vb-t

Mint minden futball-világbajnokság előtt, most is elkészítették modelljeiket a nagy elemzőházak, hogy kiderítsék, ki nyerheti meg a foci vb-t. A tippek között van minden, Brazília, Németország, Franciaország is lehet végső győztes, de a spanyolok vagy a portugálok is odaérhetnek az első helyre. Az elemzőcégek track recordja egyébként nem túl fényes, úgyhogy érdemesebb talán a FIFA videojátékok készítőjét, az EA Sports tippjét figyelni, ők a 2010-es és a 2014-es világbajnokot is eltalálták.

Goldman Sachs: BrazíliaAz elemzőház 200 ezer statisztikai modell eredményeit elemezte ki, ebbe nem csak csapatok, de játékosok adatait is felvitték, elemezték a csapatok előző meccseit és 1 millió szimulációt futtattak le az oroszországi tornára. A modell eredménye: a braziloknak van a legnagyobb esélye a végső győzelemre 18,5 százalékos eséllyel, őket a franciák (11,3%)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés