Előfizetői tartalom

Bevásároltak a magyarok, soha nem volt még annyi részvény náluk, mint most

594 milliárd forintnyi részvény volt a magyar lakosságnál április végén, ami új csúcs, több mint 200 milliárd forinttal több, mint egy éve. Ráadásul nem csak közvetlenül, de alapokon keresztül közvetve is birtokolnak részvényeket a befektetők, az az állomány is nagyot nőtt egy év alatt. Az MNB legfrissebb statsiztikáiból szemezgettünk.

Április végén a magyar lakosságnál 594 milliárd forint értékben volt magyar részvény, olyan sok, amennyire korábban nem volt példa. Tavaly év végéhez képest 3,6 százalékkal, vagy 21 milliárd forinttal nőtt az állomány, az egy évvel korábbhoz képest pedig 204 milliárd forinttal (+52%) nőtt a lakosságnál lévő részvényállomány.A tavalyi meredek állománynövekedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés