Előfizetői tartalom

Készpénz vagy kártya? Így fizet most a magyar

Belházyné Illés Ágnes
|
Bódi-Schubert Anikó, MNB
|
Végső Tamás, MNB
Cikkünkben azt vizsgáljuk, hogy a magyarországi fizetési forgalomban mennyire jellemző a készpénz jelenléte. Így áttekintjük, hogy a magyar lakosság a mindennapos bevásárlásai és háztartási kiadásai esetén mennyire kötődik a készpénz használatához, s milyen a készpénzes és készpénzkímélő fizetési módok közötti preferenciája. Azaz köznyelven szólva arról kívánunk rövid helyzetértékelést adni, hogy készpénzzel vagy készpénzkímélő módon szeret-e fizetni a magyar lakosság, s mely tényezők befolyásolják az egyes fizetési módok közötti választást.

Portfolio Banking Technology 2018 A készpénzmentesítésről és az azonnali átutalásra épülő új szolgáltatásokról is szó lesz novemberi Banking Technology konferenciánkon. A regisztrációt már meg is nyitottuk! Információ és jelentkezés A hazai fizetési szokások jellemzőit a rendelkezésünkre álló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés