Előfizetői tartalom

Izgalmas időszak jön a magyar energiacégeknek

Portfolio
Erőteljes átrendeződés figyelhető meg a globális energiaszektorban a befektetői aktivitás fokozódása, illetve a tranzakciós piac élénkülése nyomán. A jelenség pedig már a hazai energiaszektor Csipkerózsika-álmából ébredező piacán is érzékelhető. A beruházásoknak köszönhetően létrejövő új eszközök többsége hamarosan a tranzakciós piacon is megjelenik majd, a következő évtized ezért jelentős részben erről szólhat a magyar energiaszektorban. Ez előrevetíti, hogy igencsak izgalmas időszak előtt állnak a hazai energiavállalatok - mondta el Ságodi Attila, a KPMG kormányzati, infrastruktúra, energetikai és közüzemi ágazatokért felelős vezető partnere a Portfoliónak.

Portfolio: Az utóbbi időszakban ismét az élénkülés jeleit mutatja a tranzakciós piac az energiaszektorban. Milyen trend érvényesül és milyen stádiumban vannak a szereplők? Ságodi Attila: A jelenlegi folyamatok értelmezéséhez érdemes némileg visszatekinteni a múltba. A 2008-as világgazdasági válság után egy meglehetősen depresszív hangulat köszöntött be világszerte;...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái