Előfizetői tartalom

Közeleg a változás Magyarországon, amibe beleremeghet a bankrendszer

Magyarországon jövő januártól kopogtathatnak a bankoknál a fintechcégek: a megújított pénzforgalmi irányelv (PSD2) szerinti engedéllyel rendelkező külső szolgáltatók ettől kezdve szabályozott módon csatlakozhatnak a bankszámlánkhoz. Például olyan appot fejleszthetnek, amivel minden bankszámlánkat egy helyről kezelhetjük, és vadiúj mobilos és online fizetési megoldások is jöhetnek, amelyekkel közvetlenül a bankszámlákról költhetjük el a pénzt, még kártya sem kell hozzá. Elmagyarázzuk, miért fontos az új pénzforgalmi irányelv, milyen újításokat hozhat, milyen fogalmakat érdemes ismerni és hogyan rendezheti át a pénzforgalmi piacot.
Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio november 15-ei Banking Technology konferenciáján. A regisztrációt megnyitottuk! Portfolio Banking Technology 2018 INFÓJELENTKEZÉS PSD2 rövidenAz unión belüli pénzforgalmat harmonizáló PSD2 nevű irányelv a bankoknak kiélezettebb versenyt, a fintechcégeknek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái