Előfizetői tartalom

Így lapátolták ki a pénzt a csalók a magyarok számláiról

Portfolio
Tavaly tovább csökkent a kártyás csalások forgalomra vetített aránya, de még így is tekintélyes összeget tettek zsebre a kártyacsalók: mintegy 1,15 milliárd forintot loptak el hazai kibocsátású kártyákról, az elfogadói oldalon pedig közel 300 millió forintos kárt okoztak. Igaz, a kár nagy részét a bankok és kereskedők állták. Az MNB statisztikájából az is kiderül, hogy az érintéses technológiával szinte egyáltalán nem történt visszaélés, és hogy az áutalásokkal tavaly csak kevés sikeres csalást hajtottak végre. Pedig a korábbi években egyes esetekben milliárdos összeg tűnt el az érintett bankszámláról.

Tavaly durván 5000 milliárd forintot fizettünk bankkártyával Magyarországon, és durván 1 milliárd forintnyi bankkártyás csalásra került sor, vagyis 5000 forintonként egyetlen forintot loptak el. Ez azt jelenti, hogy korábbi évekhez hasonlóan nemzetközi összehasonlításban továbbra is kiugróan biztonságosnak mondható a magyar kártyapiac. Ez egyébként egyrészt a más fejlett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés