Üzlet

Magyar tőzsdei cégek mutatkoznak be Párizsban

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde és hat hazai kibocsátó is részt vesz a rangos befektetői konferencián, a Spring Europe MidCap Event-en Párizsban. A szerdán kezdődő, kétnapos rendezvényen az ANY Biztonsági Nyomda, a Duna House, a Konzum, az Opus, a Pannergy és a Waberer's is kétoldalú megbeszéléseket folytatott a rendezvényen jelenlévő közel 150 nyugat-európai, főként francia, német és benelux intézményi befektetővel.
14 éve június végén, Párizsban rendezik meg az egyik legrangosabb, közepes tőkeértékű vállalatokról szóló nyugat-európai befektetői konferenciát, a Spring Europe MidCap Event-et. A Budapesti Értéktőzsde és több magyar kibocsátó a tavalyi év után ismét részt vesz az eseményen, ráirányítva a figyelmet a hazai mid-capekre.

Az idei találkozót június 27-28-án rendezik, a magyar tőzsdei cégek közül az ANY Biztonsági Nyomda, a Duna House, a Konzum, az Opus, a Pannergy és a Waberer's jelenlétével. Az eseményen közel 80 európai tőzsdéken jegyzett cég, illetve többek között a Deutsche Börse, a Bolsas y Mercados Espanoles és a Varsói Értéktőzsde képviselői is részt vesznek. A résztvevő cégek tőzsdei kapitalizációja meghaladja a 31 milliárd eurót.

A vállalatok 150 nyugat-európai, főként francia és benelux intézményi befektetővel találkozhatnak több mint 800 találkozó keretében. Minden magyar vállalatot nagy befektetői érdeklődés övez, a konferencián több mint 30 kétoldalú megbeszélésre fog sor kerülni a hazai cégekkel, de előadások és workshopok alkalmával is lehetőség nyílik a kapcsolatteremtésre.

Bozsik Balázs, a Budapesti Értéktőzsde értékesítési és marketing igazgatója a konferencián kiemelte:

"Az utóbbi években több növekedési sztorinak is tanúi lehettünk a Budapesti Értéktőzsdén, több small és mid-cap is elindult a blue chippé válás útján. Ezek a vállalatok a nemzetközi befektetők érdeklődését is felkeltették. Tőzsdeként ezt az érdeklődést szeretnénk tovább fokozni, és folyamatos lehetőséget biztosítani arra, hogy a külföldi intézményi befektetők testközelből is megismerkedhessenek a magyar sikertörténetekkel."

A Budapesti Értéktőzsde tőkepiac-fejlesztési stratégiájának fontos eleme a BÉT és a magyar kibocsátók nemzetközi kapcsolatainak építése. A BÉT piacai rendkívül nyitottak, a tőzsdei forgalom 55 százalékát külföldi intézményi befektetők adják. Ez részben annak is köszönhető, hogy a BÉT a globálisan rendkívül elterjedt, a frankfurti tőzsde által is használt Xetra kereskedési rendszert használja.
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
cimlap_Davos0124