Előfizetői tartalom

Kihívott minket a thyssenkrupp, elfogadtuk! - Simán lenyomott minket az önvezető autójuk

Nagyon komoly átalakuláson megy keresztül a világ járműipara, amelyre minden nagy szereplőnek érdemben kell reagálnia, hogyha versenyben akar maradni. Az egyik legmeghatározóbb trend, az önvezető autók irányába történő elmozdulás például számos ma használt alkatrészt fog száműzni autóinkból. Tudják ezt a thyssenkruppnál is, ahol már javában készülnek egy olyan korszakra, ahol sem a kormányoszlopra, sem pedig a kormánykerékre nem lesz szükség. Ezeknek a kutatásoknak és fejlesztéseknek az egyik legnagyobb nyertese Magyarország. A németek hazai operációjánál, a thyssenkrupp Components Technology Hungarynél ugyanis már közel 800 mérnök dolgozik olyan technológiákon, amelyek megoldást jelenthetnek a fenti problémákra és amelyekre jó eséllyel szükség lesz az elektromos önvezető autók korában.

A járműipar fejlesztéseit az elmúlt években döntően három nagyon erős trend határozza meg, a belsőégésű motorok irányából történő elmozdulás a részben, vagy teljesen elektromos meghajtás irányába, a hagyományos értelemben vett vezetés eltolódása az egyre magasabb szinten automatizált vezetés irányába és a digitalizáció. Ezek a trendek kivétel nélkül olyan fontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés