Előfizetői tartalom

Fontos változás a hazai nagyvállalatok beszámolójában

Novák Zoltán
Kiss Márton, Taylor Wessing
Számos magyar nagyvállalatnak idén kell első ízben elkészítenie és a beszámolójában közzétennie ún. "nem pénzügyi kimutatását". A kimutatás elkészítésének a célja, hogy a legnagyobb hazai vállalatok feltérképezzék az üzleti tevékenységük során felmerülő társadalmi kockázatokat, különösen a környezetvédelmi, szociális és foglalkoztatási kérdésekkel, az emberi jogok tiszteletben tartásával vagy a korrupcióval kapcsolatban. Kiemelendő, hogy a kimutatásnak tartalmaznia kell a leányvállalatok, az üzleti partnerek és beszállítók tevékenységében rejlő problémákat is.

Novák Zoltán és Kiss Márton, a Taylor Wessing budapesti irodájának munkatársai.Üzleti jelentésekkel a fenntartható fejlődésértAz új szabály az első hazai lecsapódása annak a nemzetközi jogalkotási trendnek, mely a nagyvállalatoktól elvárja, hogy tegyenek konkrét intézkedéseket az üzleti modelljükből fakadó társadalmi, környezeti, etikai és emberi jogi problémák kiküszöbölése...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái