Üzlet

Lefordult a Mol, azonban a 4iG szinte szárnyalt

Portfolio
A kereskedelmi háború árnyéka vetült az európai részvénypiacokra a pénteki nap folyamán, a borús hangulatban a magyar tőzsdén is az eladók diktálták az ütemet pénteken, a blue chipek közül a Mol lefordult, míg az OTP a Morgan Stanley céláremelése után sem tudott érdemben emelkedni. Az Est Media számára profitrealizálást hozott a hét utolsó napja, a 4iG részvényei azonban szárnyaltak pénteken.
Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek pénteken, miután a befektetőket a globális kereskedelmi háború lehetősége aggasztotta. A borús részvénypiaci hangulatban a magyar tőzsdén is eladók diktálják az ütemet, a blue chipek a stagnáló OTP kivételével esnek, a Magyar Telekom közel 0,4, a Richter papírjai 1,3 százalékkal kerültek lejjebb, míg a Mol lefordult pénteken, az olajvállalat részvényei 2,1 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Mol

Szerdán nem sikerült új lokális csúcsra kapaszkodnia a Molnak, ezt követően a vételi erő kifulladt, a hét utolsó napján pedig újra az eladók vették a kezükbe az irányítást. A Mol továbbra is az ereszkedő trendcsatornában halad lefelé, amennyiben továbbra is az eladók diktálják majd az ütemet, 2540 forint közelében a csökkenő csatorna alsó trendvonala jelenti az első kiemelt támaszt, majd a befektetők a 2500-as szintre, illetve ezt követően a 2440-2385 közötti támaszzónára fókuszálhatnak majd.

Lefordult a Mol, azonban a 4iG szinte szárnyalt

OTP

Az OTP lendülete a hét első felének emelkedése után kifulladt, miután csütörtökön az eladók kerekedtek felül. A hét utolsó napján érkezett jó hír ellenére sem tudott emelkedni a részvény, miután a Morgan Stanley felülsúlyozás mellett 13 400 forintról 13 600 forintra emelte meg az OTP-re vonatkozó célárát. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, az OTP számára a 10 000 forintos szint jelenti majd a következő támaszt, míg alatta a 9665-ös szintre figyelnek majd a piaci szereplők.

Lefordult a Mol, azonban a 4iG szinte szárnyalt

4iG

Míg a magyar tőzsde index lefelé csorog a hét utolsó napján, a 4iG részvényei 7,6 százalékos szárnyalást produkáltak pénteken, miután a társaság tegnap bejelentette, hogy hogy leányvállalatai konzorciumi tagként milliárdos összegű keretszerződéseket kötöttek. A HUMANsoft Kft. másik 3 konzorciumi tag részvételével 28 milliárd forint + ÁFA, másik 9 konzorciumi tag részvételével 20 milliárd forint + ÁFA, és másik 7 konzorciumi tag részvételével 2,5 milliárd forint + ÁFA értékű keretszerződést kötött a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal. A 4iG-ben idén júniusban szerzett 50 százalékot meghaladó többségi befolyást az Opus Global és a Konzum két alapja. A 4iG idei teljesítménye is pozitív, a társaság részvényei idén 83 százalékkal kerültek feljebb.

Lefordult a Mol, azonban a 4iG szinte szárnyalt

Est Media

Szárnyalt az Est Media csütörtökön, a társaság részvényei több mint 15 százalékos emelkedést követően idei csúcsukra emelkedtek. Bár az elmúlt napok emelkedése után a pénteki kereskedésben a piaci szereplők profitot realizáltak, az Est Media idei teljesítménye továbbra is figyelemre méltó, a társaság papírjai idén 189 százalékkal kerültek feljebb.

Lefordult a Mol, azonban a 4iG szinte szárnyalt
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT