Előfizetői tartalom

Elmehet a kedvük a román gáztól a kitermelőknek

MTI
A fekete-tengeri földgáz kitermelésében érdekelt befektetők számára szigorított formában fogadta el hétfőn este a román képviselőház azt a jogszabályt, amely a nyersanyag kitermelését szabályozza. A parlament döntése értelmében a kitermelt gáz mennyiségének függvényében úgynevezett progresszív adózást vezetnek be. Richard Tusker, az ExxonMobil Románia vezérigazgatója szerint az adózási feltételek szigorítása következtében valamennyi befektető számára sokkal nehezebb lesz kedvező döntést hozni a kitermelés megkezdéséről. Ez akár a kitermelés elhalasztását is jelentheti.

A jogszabályt 175 támogató, 30 ellenszavazattal és 30 tartózkodás mellett szavazta meg a képviselőház, amelynek ügydöntő jogköre volt ebben az esetben. A törvényt az idén februárban a szenátus is elfogadta, így már csak Klaus Iohannis államelnöknek kell kihirdetnie, hogy hatályba lépjen. A törvényt késő délután módosították Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés