Megvan az új brit külügyminiszter
Üzlet

Megvan az új brit külügyminiszter

MTI
Portfolio
Jeremy Hunt eddigi egészségügyi minisztert nevezte ki Theresa May brit miniszterelnök a külügyi tárca élére. A hírt hétfőn késő este közölte a Downing Street.
Boris Johnson, Nagy-Britannia eddigi külügyminisztere hétfőn mondott le, nem sokkal azt követően, hogy David Davis Brexit-ügyi miniszter is így döntött, miután két évig vezette a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztériumot (DExEU).

Először - a brit belpolitikában szokatlan módon hétfőn kora hajnalban - Davis jelentette be lemondását. Davis Brexit-ügyi miniszterként személyesen tárgyalt Michel Barnier-val, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalójával a brit kilépés feltételrendszerének kialakításáról folyó tárgyalássorozat egyes fordulóinak főbb témaköreiről.

David Davis Theresa Mayhez intézett levelében lemondását egyebek mellett azzal a véleményével indokolta, hogy a chequersi dokumentumban javasolt közös áruforgalmi szabálygyűjtemény kiterjedt ellenőrzést enged az Európai Uniónak a brit gazdaság felett. Davis levele szerint a kormány általános Brexit-politikai irányvonala a legjobb esetben is gyenge tárgyalási pozíciót eredményez London számára.

Boris Johnson, a tory keményvonalas Brexit-tábor frontembere fél nappal később, hétfő délután jelentette be, hogy ő is lemond. A kormányfőhöz intézett, hétfő este nyilvánosságra hozott levelében ezt azzal a véleményével indokolta, hogy az Egyesült Királyságot a brit kormány jelenlegi Brexit-politikája "a gyarmattá válás felé" sodorja.
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
címlap_INA