Csúcsokat dönt a nap- és szélenergia Németországban
Üzlet

Csúcsokat dönt a nap- és szélenergia Németországban

Portfolio
A megújuló energiaforrásokból termelt villamos energia mennyisége meghaladta a szénből előállított áramét Németországban 2018 első félévében. Erre korábban ilyen időtávon még nem volt példa.
A szél-, nap- és vízenergia, valamint a biogáz alapon termelt villamos energia Németország áramfogyasztásának 36,3 százalékát fedezte 2018 januárja és júniusa között, míg a szénerőművek 35,1 százalékát termelték meg.

A megújulók termelése rövidebb időszakokra már korábban is meghaladta a szénerőművekét, de ez az első alkalom, hogy ilyen hosszú időtartamon is túlnőttek a fosszilis energiaforráson.

2017 hasonló időszakában a megújulók az összigény 32,5 százalékát, a szén pedig 38,5 százalékát tudta kielégíteni a német BDEW (Bundesverband der Energie- und Wasserwirtschaft) iparági egyesület adatai szerint.


Csúcsokat dönt a nap- és szélenergia Németországban
Nagyobb képért katt az ábrára!

A rekord elérésében a kedvező időjárási körülmények, valamint az alacsonyabb fogyasztás is szerepet játszott. Ugyanakkor nagymértékben hozzájárult a jelentős szén-dioxid-kibocsátási értékeket mutató feketeszén felhasználásának csökkenése, míg a lignit és a barnaszén részaránya viszonylag stabil maradt 2017-hez viszonyítva.
Ezzel együtt az ország képtelen tartani eredeti szén-dioxid-kibocsátási célját. Az ország a tervezett 40 százalék helyett csak 30 százalék körüli értékben lesz képes csökkenteni üvegházgáz-kibocsátását 2020-ig (az 1990-es szinthez képest).

Napfényes Albion Ha a németországinál rövidebb ideig is, de az Egyesült Királyságban szintén új csúcsokat ért el a megújulóenergia-termelés az elmúlt időszakban. A szigetországban június utolsó hétvégéjén rövid időszakra a napenergia termelés meghaladta a fölgázüzemű erőművek termelését; szombat kora délután ugyanis a napenergia részaránya 27,8 százalékra kúszott fel a brit áramellátásban, míg a földgáz 27 százalékot biztosított. Ugyanekkor a szélenergia- 9,7 százalékot, míg a nukleáris energia 22,6 százalékot tett ki (az import, a tárolt energia felhasználás, a vízenergia 9, a biomassza 3,9 százalékos súlya mellett - számolt be a The Guardian.)

(Euractiv)
termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_Davos0124