Előfizetői tartalom

Újfajta fizetési megoldás három magyar városban: már százezrek használták

Orosz Márton
Többször is foglalkoztunk már azzal, hogy az idei évben egy különleges fizetési megoldást vezetnek be a legnagyobb hazai fesztiválokon. Úgy is nézhetjük, hogy egyfajta nagyszabású fintech-innováció az a karszalagos fizetés, ami a budapesti Gourmet után júliusban debütált a VOLT-on és a Balaton Soundon: több százezer felhasználó kapott egy új eszközt, ami egy nagyon intenzív, néhány napos használattal óriási tranzakciószámot generált. A rendszert üzemeltető Festipay Zrt-től megkérdeztük, hogy vált be a rendszer, és azt is, mire lehet számítani egy hónap múlva az igazi erőpróbán, a Szigeten.

Februárban a Portfolio számolt be elsőként arról, hogy jelentős változás jön az idei évtől a legnagyobb hazai fesztiválok fizetési rendszerében: fesztiválkártyák helyett a karszalagba épített chippel tudnak fizetni a látogatók. Portfolio.hu (@portfolio.hu) által megosztott bejegyzés, Jún 29., 2018, időpont: 10:00 (PDT időzóna szerint) A lényeg, hogy egy RFID (rádiófrekvenciás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái