Előfizetői tartalom

10 világmegváltónak hitt startup, ami milliárdokat égetett el, majd bedobta a törölközőt

Portfolio
Sorra hallani, hogy egy-egy startup nyereségesen milliárd dolláros értékeltséget ér el és ezzel úgynevezett "unikornissá" válik, de valójában sokkal több olyan cég van, amibe rengeteg pénzt ölnek a befektetők, de mégis csődbe jut. A Business Insider összeszedte a tíz legnagyobb értékeltségű startupot, ami tavaly bedobta a törölközőt.

1.-3.. BeepiFotó: Wikimedia CommonsA Beepi egy Tinderszerű alkalmazást futtatott, amely autóeladókat és potenciális vásárlókat hozott össze, tavaly februárban ment csődbe. A Fair.com és a DGDG is meg akarta venni a startupot, de végül elvetették az ötletet, a cég így forráshiány miatt beszüntette működését. Amikor legjobban ment az üzlet, 560 millió dollárra értékelték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés