Előfizetői tartalom

Maguk a cégvezetők mondták el, mi jelenti számukra a legnagyobb kockázatot

Robert Stöllinger, KPMG
A világ meghatározó nagyvállalatainak vezérigazgatói számottevően pesszimistábbak a saját cégük növekedési kilátásait illetően, mint a világgazdasági folyamatokat elemző közgazdászok - derül ki a világszerte 1300 vállalatvezető véleményét évről-évre összegző KPMG Global CEO Outlook 2018-as eredményeiből. Míg a vezetők cégeik árbevételének 2 százalékos növekedését valószínűsítik 2018-ra, addig a makroközgazdászok 4-4,5 százalékos világgazdasági növekedést várnak. A makrogazdasági növekedés és a céges kilátások közötti összefüggés általában inkább fordított viszonyban szokott állni, ezért érdemes megvizsgálni, hogy milyen kockázatokat látnak a cégvezetők saját működésükkel kapcsolatban.
Ellentmondás valójában nincs a két adat között, sőt, a világgazdasági folyamatokat tekintve maguk a cégvezetők is optimisták. Valószínűleg az optimizmusnak köszönhető, hogy a tavalyi felmérésnél többen mondták, hogy idén az árbevétel növekedésére számítanak. Nem mulasztják el azonban megjegyezni, hogy a lassan kibontakozó vámháború bármikor eszkalálódhat,...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái