Üzlet

Felfüggesztette az INA-törvény miatti eljárást a horvátokkal szemben a Bizottság

Portfolio
Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy felfüggeszti az Európai Unió Bíróságán Horvátországgal szemben, az INA-Industrija Nafte d.d. (INA) energiaipari vállalat privatizációjáról szóló törvény módosításának elmulasztása miatt folytatott eljárást az üggyel kapcsolatos legújabb fejlemények fényében.
A Bizottság 2017. július 13-án döntött úgy, hogy a Bíróság elé terjeszti Horvátország ügyét, mivel a tagállam nem biztosította, hogy az INA privatizációjáról szóló 2002-es jogszabály (az úgynevezett "INA-törvény") megfeleljen a tőke szabad mozgására és a letelepedés szabadságára vonatkozó uniós szabályoknak.

Azóta egyeztetések zajlottak a horvát hatóságok és a Bizottság között az INA-törvény és az uniós jogszabályok összehangolásához szükséges módosításokról. A horvát hatóságok nemrégiben terjesztették elő az említett törvény módosítására vonatkozó tervezetet, amely néhány további módosítás függvényében eloszlatná a Bizottság legfőbb aggályait. A horvát hatóságok bemutatták a tervezet elfogadásának ütemtervét is, amely lehetővé teszi, hogy a bírósági ítélet várható meghozatala előtt pont kerüljön a jogvita végére. Ezért a Bizottság úgy ítélte meg, hogy az eljárást fel kell függeszteni az INA-törvény módosításának elfogadásáig.

Amennyiben azonban a következő hónapokban nem történik további előrelépés az ügy megoldása felé, a bírósági eljárás felfüggesztését újra lehet értékelni - közölte a testület.
Boris Johnson
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ferrari_getty_editorial