Előfizetői tartalom

Kiadta a sokat vitatott engedélyt London - Gázhatalommá válik Anglia?

MTI
|
Portfolio
Hosszas politikai viták után megkezdődhet a hidraulikus repesztés (fracking) alkalmazása Angliában a palagáz kiaknázására, miután a brit kormány megadta az ehhez szükséges végső engedélyt Lancashire grófságban. Becslések szerint az ország jelentős szárazföldi gázkészletekkel rendelkezik, amelyeknek csak részbeni kitermelése is exportőrré teheti Angliát.

A Cuadrilla Resources egyelőre egy helyszínen kezdheti meg a technológia alkalmazását, amelyet 2011-ben próbafúrásokat követően felfüggesztettek, miután az energetikai vállalat két kisebb földrengést okozott egy másik, közeli gázmezőn. A vállalat közölte: a tervek szerint augusztus végén, szeptember elején kezdik meg a munkát, és három-négy hónapon át heti hat napon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés