Előfizetői tartalom

Így hat a Molra a forint gyengülése

Portfolio
Augusztus 3-án, pénteken hozza nyilvánosságra 2018. második negyedéves pénzügyi jelentését a Mol. A kiemelten figyelt tisztított EBITDA 10 százalék körüli mértékben csökkenhetett a 2017 hasonló időszakában elért eredménytől. Az üzletágak közül a kutatás-termelés és a fogyasztói szolgáltatások eredménye nagyot javulhatott éves összevetésben, de a finomítás-kereskedelem területén jelentős visszaesést mutat a Mol elemzői konszenzusa. Az olaj- és a dollárárfolyam vegyesen befolyásolhatta az eredményeket, de összességében inkább negatívan hatottak.

A tíz elemző előrejelzésein és becslésein alapuló várakozás szerint a Mol újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA-ja 11 százalékkal lehetett alacsonyabb 2018 második negyedévében, mint 2017 hasonló időszakában, míg az üzemi eredmény 26, az adózott eredmény pedig 16 százalékkal eshetett vissza éves összevetésben.Az üzletágak között a kutatás-termelés tisztított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés