Valakik ingyenpénzhez jutottak a Facebook zuhanásával - Furcsa anomália a német tőzsdén
Üzlet

Valakik ingyenpénzhez jutottak a Facebook zuhanásával - Furcsa anomália a német tőzsdén

Portfolio
Ritka arbitrázslehetőség adódott azok előtt, akik ma reggel a német tőzsdén kereskedtek Facebook-részvényekkel - írja a Concorde blog. Egy rövid ideig az amerikai kereskedésben kialakult árnál 10 euróval magasabb árfolyamon forogtak a papírok, 10 órakor azonban hirtelen korrigálta a piac ezt a hibát.
Tegnap az amerikai tőzsdék zárását követően tette közzé negyedéves számait a Facebook, amelyben a cég jelezte, hogy új időszak kezdődik, amit a korábbinál alacsonyabb bevételnövekedés és alacsonyabb profitabilitás jellemez majd. A gyorsjelentés gyakorlatilag egy profitfigyelmeztetés volt, amelyre a zárás után azonnal be is szakadt a részvényárfolyam, percek alatt több tízmilliárd dollárnyi cégérték veszett el.

A Concorde blog érdekes és egyben nagyon ritka jelenségre lett figyelmes a Facebook-részvények kereskedésével kapcsolatban. Az amerikai zárás utáni elektronikus kereskedésben azonnal zuhanni kezdett a Facebook, közép-európai idő szerint hajnali 2-kor pedig a 4 órás elektronikus kereskedési időszak végén 173 dollár környékén zárt. Ez átszámítva 150 euró körüli árfolyamnak felel meg.

Valamiért azonban a német piaci szereplők úgy gondolták, hogy ennél mintegy 10 euróval feljebb kell kereskedniük a papírral, látszólag érthetetlen módon, miután újabb hírek nem érkeztek a cég környékéről. Az USA nyitás előtti kereskedése európai idő szerint délelőtt 10 órakor azonban erre a könnyelműségre brutális választ adott, a piac ebben a pillanatban rögtön a "helyére" árazta be a részvényt, az árfolyam azonnal 10 euróval zuhant.

- foglalja össze a furcsa helyzetet a Concorde.

Ez azt jelentette, hogy a szemfüles kereskedők kockázatmentes pénzkeresési lehetőséghez jutottak: ha valaki ebben az órában a német piacon adott el, és utána visszavette a Facebook részvényeket, akkor darabonként 10 eurót kereshetett rajta. Ez az "ajándékpénz" elég ritka a mai világban, amikor a piacok általában minden információt szinte azonnal beáraznak.

Valakik ingyenpénzhez jutottak a Facebook zuhanásával - Furcsa anomália a német tőzsdén
Így zárult be az arbitrázslehetőség pillanatok alatt.Forrás: Concorde blog.
Ha azt is gondoljuk, hogy a piacok mindig és mindenhol hatékonyak, azért érdemes néha ebben kételkedni - összegzi a Concorde a történet tanulságát.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT